Δράσεις Ά Βρεφικού Σταθμού στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

31/12/2018
image_print

Τα Χριστούγεννα είναι το κορυφαίο γεγονός της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Δεν είναι κάτι που έγινε πριν 2018 χρόνια,αλλά είναι ένα διαρκές παρόν. Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων όμως είναι η αναζήτηση του ρήματος δίνω, προσφέρω στο συνάνθρωπό μας. Η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης μ’ ένα χαμόγελο, μια παρουσία, μια παροχή υλικών ή συναισθηματικών αγαθών προς το συνάνθρωπο.

Για το λόγο αυτό τα παιδάκια του σταθμού δέχτηκαν με χαρά στον χώρο του Παιδικού τους φίλους από το Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες και γιόρτασαν μαζί τους. Μαζί τραγούδησαν, χόρεψαν, γεύτηκαν τα εδέσματα που φτιάχτηκαν για τα παιδιά αυτά και ζωγράφισαν το δέντρο της ειρήνης. Μεγάλη συμβολή παρείχε η  πρόεδρος του Κέντρου κ. Αντωνίου Ελένη, η οποία προσφερε στα παιδιά γλυκίσματα καθώς και το προσωπικό του, οι οποίοι δίνουν περίσσια ανθρωπιά στα παιδιά αυτά. Τις επόμενες μέρες οι γονείς και τα παιδιά επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Καρδίτσας όπου πρόσφεραν στους ηλικιωμένους ζεστές αγκαλιές, τα κουλουράκια και γλυκά που έφτιαξαν γι’ αυτούς,ζωγραφιές και πολλή αγάπη. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σταθμού. Οι δασκάλες του Μουσικού Σχολείου κ. Παπαδημητρίου Β. και κ. Χρυσοπούλου Γ. συνόδευσαν τα παιδιά του σχολείου που έδωσαν ανάσα χαράς και ανάτασης με τα υπέροχα τραγούδια που ερμήνευσαν οι μαθήτριες Παπαλίτσα Μ. και Πιλάτου Β. Στα όργανα συνόδευσαν οι μουσικοί Καλημέρης Θ. και Αργύρης Ν.

Η Προισταμένη του Σταθμού κ. Σινάνη Σύλβια καλωσόρισε τους γονείς και φίλους στη γιορτή που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου, τα  οποία είναι το τελευταίο οχυρό της ανθρωπότητας. Στην ομιλία της τόνισε ότι δεν πρέπει να δούμε τα Χριστούγεννα ως άλλοθι να ανταλλάξουμε δώρα και να μπούμε σ’ ένα παιχνίδι κατανάλωσης. Αντίθετα θα πρέπει να τα δούμε ως μια πνευματική κατάσταση κι ως ευκαιρία για αναγέννηση, γιατί η ενσάρκωση του θείου λόγου ανοίγει μια νέα προοπτική για εσωτερική ανάταση. Μας βοηθάει να νιώσουμε ότι τα καλά μας συναισθήματα είναι η πιο πολύτιμη κληρονομιά που έχουμε ως γένος και τα μηνύματα της ταπεινής Φάτνης είναι βαρυσήμαντα. Πάνω απ’ όλα θα νιώσουμε την καρδιά μας να ξεχειλίζει από ευαισθησία για όλους. Θα νιώσουμε τη δύναμη της συγχωρητικότητας για ό,τι μας πλήγωσε και θα βρούμε ξανά τη χαρά του «Αγαπάτε αλλήλους». Είναι η ώρα της ενδοσκόπησης και της εσωτερικής κάθαρσης και ταπείνωσης.

Στις φετινές γιορτές ας κάνουμε κάτι ξεχωριστό: ας μην περιοριστούμε στη μέριμνα των δικών μας, αλλά ας εκφράσουμε έμπρακτα τον αλτρουισμό και την ψυχική μας ευγένεια σε αυτούς που ενώ βρίσκονται κοντά μας, εμείς αγνοούμε την ύπαρξή τους και μας έχουν πραγματική ανάγκη. Μέσα σε μια τέτοια προσέγγιση θα αισθανθούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να συγκλονίζει την ύπαρξή μας και να μας ενδυναμώνει.

Ευχόμαστε σε όλους να έχετε μια νέα χρονιά ευλογημένη, δημιουργική και τυχερή, μαζί με τις οικογένειές σας κι όλους τους ανθρώπους  που αγαπάτε.