Δωρεάν πρόσβαση στα Κοινόχρηστα Ποδήλατα σε ειδικές ή ασθενέστερες οικονομικά ομάδες

24/04/2014
image_print

Αφορά άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, νεφροπαθείς, φοιτητές – σπουδαστές, τα μέλη της Φιλαρμονικής σε ανταπόδοση των υπηρεσιών που προσφέρουν δωρεάν στο Δήμο, καθώς επίσης τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα της πόλης πλησίον των σταθμών

Αλλαγές στο καθεστώς χρήσης του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας με τη τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης σχετικά με τους όρους χρήσης, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση.
Ο νέος κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ, έπειτα και από την τυπική του έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, επαναπροσδιορίζει τους όρους χρήσης και λειτουργίας του αυτοματοποιημένου συστήματος ποδηλάτων, με σκοπό αφενός τη διαχείριση και την προστασία της δημοτικής περιουσίας από τις Δημοτικές Υπηρεσίες και τους δημότες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αφετέρου την διατύπωση με σαφήνεια των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των χρηστών.
Η τροποποίηση του αρχικού κανονισμού επέρχεται για κοινωνικούς λόγους, αλλά και για την περαιτέρω προώθηση της χρήσης του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου.
Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η χορήγηση δωρεάν συνδρομητικής κάρτας σε άτομα που ανήκουν σε ειδικές ή σε ασθενέστερες οικονομικά ομάδες πληθυσμού.
Ειδικότερα στην υπηρεσία μπορεί να έχουν δωρεάν πρόσβαση οι παρακάτω ομάδες :

Στην υπηρεσία μπορεί να έχουν επίσης δωρεάν πρόσβαση επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου Καρδίτσας, στους οποίους η αρμόδια υπηρεσία θα εκδίδει δωρεάν κάρτα χρήσης.
Δωρεάν η χρήση από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις
Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν παραχώρηση συνδρομητικών καρτών στα ξενοδοχεία και σε καταστήματα που επιθυμούν και βρίσκονται πλησίον των έξι σταθμών ποδηλάτων.
Συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας συνδρομητική κάρτες, με διάρκεια ισχύος ενός έτους. Κάθε ξενοδοχείο ή κατάστημα θα μπορεί να εκδίδει όσες ετήσιες κάρτες επιθυμεί στο όνομα του, ανάλογα με την ζήτηση που θα έχει η χρήση του συστήματος από τους πελάτες του.
Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα έχοντας στην κατοχή τους τη συνδρομητική κάρτα, θα μπορούν να την παραχωρούν στους πελάτες τους δωρεάν, ενημερώνοντας ηλεκτρονικά το σύστημα EasyBike (στο οποίο θα έχουν πρόσβαση) με τα στοιχεία των πελατών, σύμφωνα με εγχειρίδιο χρήσης που θα τους προσκομιστεί.
Υπενθυμίζουμε ότι για τους υπόλοιπους συνδρομητές, για την απόκτηση της ετήσιας συνδρομητικής κάρτας ισχύει το ποσό των 20€. Επίσης η επιπλέον χρέωση για χρήση πάνω από κάθε μισάωρο είναι 1 λεπτό της ώρας ίση με ένα λεπτό του ευρώ.