Δωρεάν κάρτες χρήσης των δημοτικών ποδηλάτων από ξενοδοχεία και κεντρικά καταστήματα

15/05/2014
image_print

Σε εφαρμογή η απόφαση για τη διάθεσή τους στους επισκέπτες της Καρδίτσας και σε πελάτες τους,
ενώ δωρεάν πρόσβαση στα κοινόχρηστα ποδήλατα έχουν πλέον και οι ειδικές ή ασθενέστερες οικονομικά ομάδες

Δωρεάν συνδρομητικές κάρτες χρήσης του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας έχουν προμηθευτεί και διαθέτουν ήδη στους πελάτες τους τα ξενοδοχεία της πόλης και καταστήματα του κέντρου που βρίσκονται κοντά σε κάποιον από τους έξι σταθμούς ποδηλάτων, όπως προβλέπεται από τη σχετική απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συγκεκριμένα παρέλαβαν ήδη από το Δήμο Καρδίτσας συνδρομητική κάρτες, με διάρκεια ισχύος ενός έτους τα ξενοδοχεία  Άρνη, Άστρον, Αύρα και Κιέριον,  καθώς και τα καταστήματα “Καφέ Κιέριον” ,  Bicycletta, “Neuf”, “Σερραϊκόν”, 'Art de Cafe” . Κάθε ξενοδοχείο ή κατάστημα θα μπορεί να εκδίδει όσες ετήσιες κάρτες επιθυμεί στο όνομα του, ανάλογα με την ζήτηση που θα έχει η χρήση του συστήματος από τους πελάτες του.

Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα έχοντας στην κατοχή τους τη συνδρομητική κάρτα, μπορούν να την παραχωρούν στους πελάτες τους δωρεάν, ενημερώνοντας ηλεκτρονικά το σύστημα EasyBike.

Δωρεάν κάρτες σε κοινωνικές ομάδες

Δωρεάν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων δικαιούνται επίσης άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, νεφροπαθείς  φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ και ΤΕΙ, που σπουδάζουν στην Καρδίτσα, ή που κατάγονται από την Καρδίτσα και σπουδάζουν σε άλλη πόλη, καθώς και  τα μέλη της Φιλαρμονικής σε ανταπόδοση των υπηρεσιών που προσφέρουν δωρεάν στο Δήμο, καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου Καρδίτσας, στους οποίους η αρμόδια υπηρεσία θα εκδίδει δωρεάν κάρτα χρήσης.

Υπενθυμίζουμε ότι για τους υπόλοιπους συνδρομητές, για την απόκτηση της ετήσιας συνδρομητικής κάρτας ισχύει το ποσό των 20€. Επίσης η επιπλέον χρέωση για χρήση πάνω από κάθε μισάωρο είναι 1 λεπτό της ώρας ίση με ένα λεπτό του ευρώ.

Όσα καταστήματα επιθυμούν να παραλάβουν αντίστοιχες κάρτες, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συνδρομητική κάρτα θα μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο Γραφείο του Δήμου, στο αίθριο της Δημ. Αγοράς (υπεύθυνος: Γ. Παύλου, τηλ. 2441350895 & 6947209386)