Δωρεά 420 βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

18/08/2021
image_print

Με μια ευχάριστη έκπληξη ξεκίνησε η επαναλειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Περίπου 400 ολοκαίνουργια βιβλία, δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), ήρθαν να ανανεώσουν τις συλλογές των Παιδικών Βιβλιοθηκών, που έχουν να κάνουν αγορά νέων βιβλίων από το μακρινό 2014!!!
Βιβλία για παιδιά, για ενήλικες, για ερευνητές, με ποικιλία θεμάτων, όλα εκδόσεις του 2020 και του 2021 και αρκετά από αυτά, επετειακά και αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821!!!

Είναι η δεύτερη φορά που το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. δωρίζει βιβλία στις παιδικές βιβλιοθήκες, μετά το 2015, με τη δωρεά επίσης περίπου 400 βιβλίων.

Είναι μια τόνωση της συλλογής μας, που θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο αναγνωστικό κοινό της περιοχής μας, παρόλο που είναι λίγα σχετικά με την ετήσια εκδοτική παραγωγή, αλλά και τις υπάρχουσες ανάγκες, όμως ταυτόχρονα,  ευελπιστούμε να ενεργοποιηθεί και πάλι το κονδύλι στο Δήμο Καρδίτσας, από το Κληροδότημα Βαλταδώρου, που αφορά στην ετήσια αγορά βιβλίων για τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., το οποίο τα προηγούμενα χρόνια, δόθηκε σε άλλες δράσεις, σχετικές με το ποδήλατο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για τη δωρεά του και ευχόμαστε, ότι η ενέργειά τους αυτή, θα προτρέψει και άλλους φορείς, στο να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες, ενισχύοντας τις βιβλιοθήκες ανά τη χώρα!!!

Οι παιδικές βιβλιοθήκες μέχρι και τις 3 Σεπτέμβρη θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, για επιστροφές και δανεισμούς βιβλίων, τηρώντας, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του covid 19.