Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας:Γνωρίστε τη μουσική πλευρά της ζωής

16/09/2016
image_print

 33 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στη μουσική εκπαίδευση συμπληρώνει φέτος το ΔΩΚ, οι εγγραφές στο οποίο άρχισαν στις 8/9 και συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 19/9

 Συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΔΟΠΑΚ κ. Μιχ. Τάντου και της Δ/ντριάς του ΔΩΚ κ. Κατ. Κούβελου

33 χρόνια δημιουργικής παρουσίας συμπληρώνει φέτος το ΔΩΚ, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μουσικές σπουδές στους μαθητές του.Πολλοί από τους αποφοίτους του έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά ως καθηγητές μουσικής στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, σε Ωδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάποιοι έχουν διαπρέψει ως σολίστ, μέλη ορχηστρών, μαέστροι και συνθέτες. Οι εγγραφές στο ΔΩΚ ξεκίνησαν στις 8/9 και συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 19/9 ενώ τα μαθήματα αρχίζουν στις 20/9.

Ενόψη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Μιχ. Τάντος και η Δ/ντρια του ΔΩΚ κ. Κατ. Κούβελου παραχώρησαν την Παρασκευή 16/9 συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων τόνισαν τα εξής:

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ

“Το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας δηλώνει έντονα την παρουσία του στη μουσική εκπαίδευση στον τόπο μας παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών για 33 συνεχή χρόνια.

Η μουσική ως παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας από τα αρχαία χρόνια έως τις μέρες μας, παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση και στην καλλιέργεια των νέων ανθρώπων. Τα παιδιά που έρχονται σε στενή επαφή με τη μουσική αναπτύσσουν δεξιότητες, ανακαλύπτουν και καλλιεργούν καλλιτεχνικές κλίσεις και ενδιαφέροντα, διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Τα τμήματα που λειτουργούν στο Δημοτικό Ωδείο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικής αναζήτησης από τους ενδιαφερόμενους.

Το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας δίνει την δυνατότητα σ΄όλους να γνωρίσουν την μουσική πλευρά της ζωής τους μέσα από την μουσική εκπαίδευση που παρέχει.

Οι εγγραφές άρχισαν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και θα συνεχίζονται μέχρι Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Το ωριαίο πρόγραμμα θα δοθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ

Τα μαθήματα για την νέα σχολική χρονιά 2016-2017 θα αρχίσουν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του Δ.Ω.Κ. στη Διεύθυνση Γαρδικίου 25, και ώρες λειτουργίας πρωί :10.00-13.00, απόγευμα: 5.00-8.00).

Η Δ/ντρια του ΔΩΚ

Η Δ/ντρια του Δημοτικού Ωδείου κ. Κατ. Κούβελου τόνισε μεταξύ άλλων

“Στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας συνεχίζουμε δυναμικά να πραγματοποιούμε το μουσικό όραμα των ανθρώπων που με όνειρα και αγάπη για την μουσική ίδρυσαν το 1983 αυτό τον χώρο μουσικής εκπαίδευσης, παρέχοντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο παιδαγωγικό και πολιτιστικό έργο. Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι η δημιουργία ενός ενθαρρυντικού και εμπλουτισμένου μαθησιακού περιβάλλοντος, όπου στον κάθε σπουδαστή, εκτός από τη σωστή μετάδοση της μουσικής γνώσης, καλλιεργείται η έμπνευση και η δημιουργικότητα με στόχο τη μουσική ολοκλήρωση.

Η ομάδα των καθηγητών που στελεχώνει το Ωδείο μας, υποστηρίζοντας με ζήλο και ευσυνειδησία το διδακτικό του έργο έχει να επιδείξει από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας του Ωδείου έως και σήμερα εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρόοδο των σπουδαστών, με την απόκτηση πτυχίων, διπλωμάτων και διακρίσεων σε διαγωνισμούς, φεστιβάλ κλπ. καθώς και πολλές επιτυχίες στα ανώτατα μουσικά πανεπιστήμια (μουσικών σπουδών της Ελλάδας και του εξωτερικού).

Ανταποκρινόμαστε με την ίδια αφοσίωση στον κάθε σπουδαστή που εμπιστεύεται το Δ.Ω.Κ για τη μουσική του εκπαίδευση. Καταθέτουμε την πλούσια εμπειρία μας για να ξεκλειδώσουμε μαζί του, όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που του χρειάζονται για να γίνει είτε ικανός επαγγελματίας μουσικός, είτε ένας ενημερωμένος ερασιτέχνης, που ξέρει να απολαμβάνει τα δώρα της μουσικής.

Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών ενός οργάνου απευθύνεται σε παιδιά από 7 χρονών και πάνω, αλλά το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας έχει αναπτύξει ένα τμήμα προσχολικής αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά από 5-7 χρονών. Σε αυτό το στάδιο εφαρμόζονται παιδαγωγικοί μέθοδοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της ευαίσθητης αλλά και ιδιαίτερα δεκτικής αυτής ηλικίας.

Παράλληλα λειτουργούν τμήματα για ενήλικες καθώς η ανάγκη για μουσική στη ζωή μας δε σταματάει ποτέ.

Η χρονική διάρκεια των σπουδών για την απόκτηση κάποιου απολυτηρίου τίτλου ποικίλει ανάλογα με την κατεύθυνση, το είδος της μουσικής (κλασικής, μοντέρνας, κλπ) και φυσικά τον βαθμό αφοσίωσης του κάθε σπουδαστή.

Το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας παρέχει στον σπουδαστή πέρα από το μάθημα της ειδικότητας που έχει επιλέξει (όργανο, ανώτερα θεωρητικά κτλ.), ένα πλήρες πρόγραμμα θεωρητικών και άλλων υποχρεωτικών μαθημάτων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, μαθημάτων επιλογής καθώς και τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ομαδικά μουσικά σύνολα (χορωδία, ορχήστρα) και σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις. Παράλληλα το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας έχει διαμορφώσει προσιτές τιμές για όλους τους σπουδαστές με χαμηλά δίδακτρα για αρχάριους σπουδαστές και δίνει ευκαιρίες για την εκμάθηση δεύτερου οργάνου, ενώ παρέχει οικονομικές διευκολύνσεις σε διάφορες ομάδες(πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές και οικογένειες ανέργων).”

Όπως τόνισε η κ. Κούβελου πολλοί από τους αποφοίτους του Δ.Ω.Κ. έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά ως καθηγητές μουσικής στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, σε Ωδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάποιοι έχουν διαπρέψει ως σολίστ, μέλη ορχηστρών, μαέστροι και συνθέτες. Επίσης, έντονη είναι η παρουσία σπουδαστών μας σε ορχηστρικά σύνολα ποικίλης μουσικής.

“Το μήνυμά μας λοιπόν προς τους συμπολίτες μας είναι: Γνώρισε την μουσική πλευρά της ζωής επιλέγοντας το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας για την μουσική σου εκπαίδευση.”