Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη

08/05/2021
image_print

Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε και πάλι στην Καρδίτσα τον Υφυπουργό Αθλητισμού και φίλο Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος για μια ακόμη φορά, δείχνει το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας, αλλά και συνολικά για τον αθλητισμό στην ελληνική περιφέρεια.

Ως Δήμος Καρδίτσας, έχουμε διαρκή και αποδοτική συνεργασία με τον Υφυπουργό και καταθέτοντας ώριμες και ολοκληρωμένες προτάσεις, βρίσκουμε ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα από την πλευρά του. Πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία της κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό, ο κ. Αυγενάκης το κάνει πράξη με πολύ συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές.

Αναφέρομαι στην πλατφόρμα «Πέλοπας» στην οποία καταγράφονται ψηφιακά όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα, στο ηλεκτρονικό μητρώο των σωματείων, αλλά και στη δυνατότητα που δόθηκε με νόμο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Όλες αυτές οι πολιτικές που έχουν ήδη υλοποιηθεί, καθώς και άλλες που προγραμματίζονται, θα βάλουν σε σειρά και σε τροχιά προόδου τον αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχύσει το ρόλο της και να σταθεί στο πλευρό του αθλητικού κινήματος, που ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την επάνοδο στην κανονικότητα και την κοινωνική ανάπτυξη.

Είναι γεγονός ότι η περιοχή μας, υστερούσε σε αθλητικές υποδομές, παρά το γεγονός ότι η αθλητική παράδοση και οι επιτυχίες του αθλητισμού ήταν διαχρονικά πολύ σημαντικές. Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών.

Παρά τις πολλές δυσκολίες, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το νέο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο μάλιστα αδειοδοτήθηκε και μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, κάτι που ήδη έχει αποδειχθεί και με τους αγώνες του Α.Σ. Καρδίτσας.

Εντάξαμε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο της βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο και στα περιφερειακά γήπεδα με προϋπολογισμό 630.000 €, μετά τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αυγενάκη και μέσα στο Μάιο το δημοπρατούμε. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε ο συμπληρωματικός εξοπλισμός για το νέο κλειστό γυμναστήριο με προϋπολογισμό 270.000 €, που επίσης δημοπρατείται άμεσα.

Με ολοκληρωμένες προτάσεις, διεκδικήσαμε την ένταξη στο Π.Δ.Ε. της Γ.Γ.Αθλητισμού νέων παρεμβάσεων και βρήκαμε την άμεση ανταπόκριση του κ.Αυγενάκη. Εντάχθηκαν τρία έργα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω  από 1 εκατομμύριο ευρώ. Αναφέρομαι καταρχήν στη σωστά μελετημένη, πλήρη και ολοκληρωμένη ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, ώστε επιτέλους, μετά από τόσες παλινωδίες και περιπέτειες, να αποκτήσει η περιοχή μας, ένα γήπεδο που θα αρμόζει στην πόλη μας. Επίσης, προχωρούμε στη συντήρηση και αποκατάσταση του ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο, αλλά και στη δημιουργία κλειστής αίθουσας προπόνησης κάτω από τη βόρεια κερκίδα, για να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των αθλητών του στίβου.

Είμαστε επίσης σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου ποδοσφαίρου στην πόλη μας, που αποτελεί μεγάλο στόχο τόσο για την Αναγέννηση, όσο και συνολικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Βρισκόμαστε ήδη σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για να επαναδημοπρατηθεί με νέα μελέτη και κατά πολύ ενισχυμένο προϋπολογισμό, η πλήρης ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Το έργο που είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί, προχωρήσαμε πολύ σωστά σε διάλυση της σύμβασης και πλέον θα το επαναδημοπρατήσουμε με ολοκληρωμένη μελέτη και επαρκείς πιστώσεις. Επίσης, ήδη συζητούμε την πρότασή μας για την ενεργειακή αυτονόμηση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, ώστε να καταστήσουμε αυτή την πανέμορφη νέα αθλητική υποδομή, όχι μόνο ένα στολίδι για τον αθλητισμό μας, αλλά και ένα έργο – πρότυπο σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι δημόσιες υποδομές πρέπει να λειτουργούν. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με βιώσιμο σχεδιασμό.

Στα επόμενα χρόνια, ο αθλητισμός στην περιοχή μας θα αλλάξει σελίδα, θα αποκτήσουμε τις υποδομές που για χρόνια έλειπαν, θα δώσουμε πνοή και ελπίδα στη νεολαία μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για την επίσκεψή του, αλλά κυρίως για το ενδιαφέρον και τη βούληση που δείχνει στην υλοποίηση έργων που θα δώσουν στην περιοχή μας, νέες, σύγχρονες αθλητικές υποδομές προς όφελος των πολιτών. Επίσης ευχαριστούμε τον συμπολίτη υπουργό κ. Κ. Τσιάρα για τη συνεχή υποστήριξη του στην προσπάθεια μας και φυσικά τους βουλευτές κ. Γ. Κωτσό και Α. Σκόνδρα. Τέλος ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για τα δεκάδες αθλητικά έργα που έχει προωθήσει και εκτελέσει στο Δήμο Καρδίτσας.