Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για τον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ

23/04/2014
image_print

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να ενημερώσουμε τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες για ένα σημαντικό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός που θα λάβει χώρα αύριο Πέμπτη 24 Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας:
Τον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των βετεράνων αθλητών της περιοχής μας με τους βετεράνους διεθνείς καλαθοσφαιριστές, που διοργανώνει ο Δήμος μας σε συνεργασία με την μπασκετική οικογένεια της Καρδίτσας, υλοποιώντας  την ιδέα του συμπολίτη αθλητή Κώστα Τσέλιου, ο οποίος μπορώ να πω οτι είναι η “ψυχή” αυτού του αγώνα,  έχοντας αναλάβει εθελοντικά το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία σημειωτέον υποστηρίζεται από πολλές τοπικές επιχειρήσεις με χορηγίες τους, είναι να συγκεντρώσουμε βασικά είδη διατροφής: τρόφιμα, λάδι,  γάλα μακράς διαρκείας, αλεύρι και ζυμαρικά για άπορες οικογένειες του Δήμου μας.
Αυτό έχει ήδη αρχίσει να γίνεται μέσω των σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην πόλη μας, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και από την προηγούμενη ακόμα εβδομάδα, έχουν τοποθετήσει καλάθια στις εισόδους, όπου μπορούν μέχρι και αύριο οι συμπολίτες να αφήνουν τρόφιμα.
Καλάθια θα υπάρχουν και στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου αύριο το απόγευμα, όπου θα μπορούν, όσοι έρθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, να φέρουν και τρόφιμα. Θα μπορούν επίσης να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια με την αγορά του κουπονιού- εισιτηρίου, με το οποίο θα μπαίνουν στην κλήρωση για 1 συλλεκτική φανέλα με τις υπογραφές όλων των βετεράνων παικτών.
Αθλητές που τίμησαν το εθνόσημο και οδήγησαν την Εθνική Ελλάδα και τις ομάδες, στις οποίες αγωνίστηκαν στο ψηλότερο βάθρο της Ευρώπης και του Κόσμου. Αθλητές που δεν διακρίθηκαν όμως μόνο για τις ικανότητές τους στο παρκέ, αλλά και για την προσωπικότητα και το ήθος τους, στοιχεία που τους κάνουν να διακρίνονται πλέον για την κοινωνική τους ευαισθησία και προσφορά με τη συμμετοχή τους σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως ο αυριανός. Αθλητές πρότυπα για την νεολαία, τα παιδιά μας που θα έχουν την ευκαιρία να τους συναντήσουν και πριν τον αγώνα, στις 12 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο.
Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας, τον Κώστα Τσέλιο και τους Καρδιτσιώτες προπονητές και αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετέχουν σ' αυτή την προσπάθεια.
Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ομάδα των βετεράνων διεθνών για τη συμμετοχή τους στον αγώνα, αλλά και τη γενικότερη κοινωνική προσφορά του σωματείου τους. Να ευχαριστήσω τις ομάδες των αστυνομικών της Καρδίτσας και της Μαγνησίας, ο αγώνας των οποίων θα προηγηθεί του αγώνα των βετεράνων.
Να ευχαριστήσω ακόμα τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία. Να καλέσω τέλος τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες να δώσουν το παρών στην αυριανή εκδήλωση, ενισχύοντας την προσπάθεια να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και τιμώντας όλους αυτούς τους μεγάλους αθλητές που δόξασαν την πατρίδα μας και μας χάρισαν ανεπανάληπτες συγκινήσεις.