Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για τη δωρεά του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

27/04/2015
image_print

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος σχετικά με την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας να εγκαταστήσει στο Αθλητικό Κέντρο (Κλειστό Γυμναστήριο) της πόλης μας έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή δήλωσε τα εξής:

aed-inside“ Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας αποδεικνύει καθημερινά οτι στέκεται εμπράκτως και με ευαισθησία δίπλα στον άνθρωπο και την τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη για όλους συγκυρία.
Η πρωτοβουλία του να δωρήσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και να τον εγκαταστήσει στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας, όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες συμπολίτες όλων των ηλικιών είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, μια προσφορά που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.
Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για την σημαντική δωρέα και να ευχηθώ η πρωτοβουλία αυτή να βρει μιμητές, ώστε τέτοιοι απινιδωτές που θα μπορούσαν να αποδειχθούν σωτήριοι, να τοποθετηθούν και σε άλλα πολυσύχναστα μέρη του Δήμου μας.”

 


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας εγκαθιστά από σήμερα στο αθλητικό κέντρο της πόλης μας αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και με πρωτοβουλία του συλλόγου θα ακολουθήσει σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης του αυτόματου απινιδωτή από πιστοποιημένους εκπαιδευτές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων.
Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής από την οποία εκτιμάται ότι πεθαίνουν κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ένας σημαντικός τομέας αποτροπής στο γενικό πληθυσμό αποτελεί η ανάπτυξη προγραμμάτων ανάνηψης με την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε κοινόχρηστους χώρους. Οι σωτήριες αυτές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα με μια απλή εκπαίδευση.
Σε μια εποχή που η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο, στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας έχουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του . Ως ιατρική κοινότητα έχοντας επίγνωση του κοινωνικού χαρακτήρα του λειτουργήματός μας, στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο και στην τοπική κοινωνία, σήμερα περισσότερο από ποτέ και αυτό το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία.
Καλούμε και άλλους Φορείς και οργανισμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ι. Σ., ώστε να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης μας αυτά τα σωτήρια μηχανήματα, τα οποία, όπως είπαμε, μπορούν να σώσουν ζωές.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καρδίτσας για την άριστη συνεργασία προκειμένου να τοποθετηθεί ο απινιδωτής , την ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομιακής Φροντίδας για την παροχή του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και τους εκπαιδευτές μας , Πολύζου Ελένη Διευθύντρια αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο Τρικάλων, Μίγκα Αντώνη νοσηλευτή , Κατσουγιάννη Βασίλη καθηγητή της σχολής Νοσηλευτικής του νοσοκομείου Καρδίτσας , Θεοδότου Άννα αναισθησιολόγο στο Γ.Ν. Καρδίτσας, Γκιζλή Βασίλη Γενικό Ιατρό στο κ . γ . Μουζακίου, Κυρίτση Νικολέτα, Τσιγκαρίδα Ευθυμία, Τσουμάνη Ερισμίνη νοσηλεύτριες στο Γ. Ν. Καρδίτσας και τις διοικήσεις των δυο νοσοκομείων.”