«Δαχτυλοκουκλάκια & Καραγκιοζοτρεχάματα… σε διάσημα μνημεία του κόσμου, στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.!»

05/09/2019
image_print

Συνεχίστηκαν τη Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι καλοκαιρινές δραστηριότητες που οργάνωσαν και υλοποιούν οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Σε δύο από αυτές ολοκληρώθηκαν οι δράσεις και τις επόμενες δύο μέρες, που είναι και οι τελευταίες θα ολοκληρωθούν και στις υπόλοιπες…

Κουκλοθέατρο με φιγούρες “ζωάκια” έπαιξαν τα μικρά παιδιά στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Φανουρίου”. Μέσα από μια μικρή παράσταση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν ήρωες, διασκέδασαν αλλά και έμαθαν από τις περιπέτειες και τα παθήματα τους.

“Οι μύθοι του Αισώπου” ήταν το θέμα της σημερινής παράστασης, συμμετέχοντας τα περισσότερα ζώα από τους μύθους, που ήταν φορεμένα στα μικρά δαχτυλάκια των παιδιών. Έτσι, το κουκλοθέατρο ξεφεύγει από την απλή διασκέδαση και γίνεται ένα μέσον ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και μάθησης!!!

Καραγκιοζοτρεχάματα είχαμε και σήμερα στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», αφού ο πασίγνωστος ήρωας του Θεάτρου Σκιών είναι ο αγαπημένος των παιδιών της παιδικής μας βιβλιοθήκης.

“Ο Καραγκιόζης πρόεδρος”, ήταν η παράσταση που έδωσαν οι μικροί φίλοι και χόρτασε η ψυχή τους καραγκιοζιλίκια..Ο Καραγκιόζης είναι ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, αγαθός, καλόκαρδος, γεμάτος αισιοδοξία για το μέλλον του, καρπαζώνει πρόθυμα, δέρνει αλλά και δέρνεται. Με τα αστεία του μπορεί να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους κι έτσι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Διάσημα μνημεία όπως η ακρόπολη, το Σινικό τοίχος, ο Πύργος του Άιφελ, το Ταζ Μαχάλ κ.α. «παρέλασαν» μπροστά τους, έμαθαν την ιστορία τους και το λόγο που το κάθε ένα χτίστηκε ή πήρε το όνομά του.

Στη συνέχεια έπαιξαν με φαγητά που τρώνε σε διάφορες περιοχές του κόσμου, με σημαίες κρατών και φυσικά με αγαπημένες και μη ποδοσφαιρικές ομάδες!!!

Τέλος συμπλήρωσαν το ειδικό έντυπο δραστηριοτήτων σχετικό με το θέμα και φωτογραφήθηκαν μπροστά στο τεράστιο ομοίωμα του Μπιγκ Μπεν της βιβλιοθήκης!!!

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, προ – τελευταία μέρα των δράσεων, ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές δραστηριότητες σε τρεις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και συγκεκριμένα:

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» – Ταξιδεύοντας στον κόσμο. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, όπου μαθαίνουμε την ιστορία διάσημων μνημείων του κόσμου, αλλά και φαγητών, σημαίες χωρών και φυσικά ποδοσφαιρικές ομάδες!!!

Και στις παιδικές βιβλιοθήκες Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» & συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» – Κουκλοθέατρο με δαχτυλοκουκλάκια. Κατασκευάζουμε με χαρτόνια ή άλλα υλικά τη δική μας σκηνή, τη διακοσμούμε όπως θέλουμε και στη συνέχεια φτιάχνοντας δικά μας δαχτυλοκουκλάκια με χαρτιά, πανιά ή άλλα υλικά και δίνουμε παράσταση στους γύρω μας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!