“Αυτοψία” του Προέδρου των δασολόγων στα άλση της Καρδίτσας

24/10/2014
image_print

Στο επίκεντρο η προστασία υπεραιωνόβιας δρυός στην Παπαράτζα και γενικότερα η διαχείριση  ψηλών δένδρων από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου

Την συνδρομή του καθηγητή Δασολογίας – Δ/ντη του Εργαστηρίου Δασοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Ελληνικής Δασολογικής Δρ. Θεοχάρη Ζιάγκα για τη διαχείριση του αστικού πρασίνου και ειδικότερα συγκεκριμένων δένδρων που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας,  ζήτησε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας.

Ο κ. Ζιάγκας, ανταποκρίθηκε για μια ακόμα φορά θετικά στην πρόσκληση του Δήμου και συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Δημ. Αραμπατζή και τις γεωπόνους της υπηρεσίας Πρασίνου πραγματοποίησε αυτοψία στα άλση και σε άλλους χώρους πρασίνου της πόλης .

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε μία δρύς στο άλσος της Παπαράντζας, ηλικίας, σύμφωνα με υπολογισμούς, άνω των 200 ετών με ιδιαίτερη οικολογική και ιστορική αξία που χρήζει ειδικού χειρισμού, για την οποία ο κ. Ζιάγκας έδωσε σχετικές συμβουλές προς την υπηρεσία.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Ζιάγκα στο άλσος Παυσιλύπου και σε άλλα σημεία της πόλης ( πλατείες, πεζοδρόμια κ..α) όπου υπάρχουν δένδρα μεγάλου ύψους ( κυρίως πλατάνια και λεύκες), τα οποία επίσης χρήζουν ειδικής διαχείρισης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκο, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για την διαθεσή του να συμβάλει με τις επιστημονικές του γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει στην προσπάθεια του Δήμου για την ορθολογική διαχείριση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου.