Ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι του οικισμού “Μαύρικας”

03/10/2014
image_print

Αυτοψία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Απ. Καπράνα στο χώρο εργασιών

Αυτοψία στις εργασίες ασφαλτόστρωσης που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου "Ανάπτυξη βασικών δικτύων στον οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας" που βρίσκεται σε εξέλιξη πραγματοποίησε την Πέμπτη 2/10 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας κ. Απ.Καπράνα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 με προϋπολογισμό 427.015 €, ενώ οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από το Πρόγραμμα Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 – 2013 και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 24 μήνες.

Στο πλαίσιο του έργου που πλέον βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, γίνεται πλήρης κατασκευή (εκσκαφές, αμμοχαλικόστρωση, βάση 3Α, ασφαλτόστρωση και κρασπεδόρειθρα) τμήματος του κεντρικού δρόμου, καθώς και δημοτικών δρόμων συνολικού μήκους 1350 μέτρων, ενώ στα πλαίσια του έργου προβλέπεται και η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ.

Ο κ. Αλεξάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών

“ Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στον οικισμό Μαύρικα που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα, με την οποία σε συνδυασμό και με το έργο κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων, αναβαθμίζονται οι υποδομές του.
Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων του οικισμού αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή και θα επιδιώξουμε στην νέα προγραμματική περίοδο να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να προωθήσουμε και να υλοποιήσουμε αναγκαία έργα υποδομής.”