03/04/2013

Άρχισε η διαβούλευση για τον Κανονισμό Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Καρδίτσας

image_print

          ???????????????????????????????  Συνεργασία με εκπροσώπους φορέων που κλήθηκαν να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και να  καταθέσουν απόψεις και προτάσεις επί του σχεδίου του νέου Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Καρδίτσας είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 2/4

ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας- Περιβάλλοντος κ. Φιλ. Κωτούλας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δημ. Κωστόπουλος.

            Ο κ. Παπαλός εισηγητικά υπογράμμισε οτι η Δημοτική Αρχή διαπιστώνοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του υπάρχοντος Κανονισμού που τέθηκε σε ισχύ το 2003, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και να ενσωματώσει όλη την ισχύουσα νομοθεσία, ανέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες την σύνταξη του νέου Κανονισμού που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και διανεμήθηκε σε φορείς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

            “ Ξεκινάμε με όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε και να συμπεριλάβουμε στο νέο Κανονισμό κάθε βελτιωτική πρόταση. Είναι ομολογουμένως μια δύσκολη περίοδος τόσο για το Δήμο, όσο και για τους επαγγελματίες, αλλά πίστεύω οτι στις δύσκολες εποχές πρέπει να μπαίνουν κανόνες που να ρυθμίζουν με δίκαιο τρόπο για όλους τα ζητήματα. Είναι προς όφελος όλων μας να βελτιώσουμε την λειτουργικότητα, την προσβασιμότητα και την εικόνα της πόλης, λαμβάνοντας μέριμνα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Πιστεύω οτι ο κανονισμός που έχετε στα χέρια σας αντιμετωπίζει με ικανοποιητικό τρόπο τα περισσότερα ζητήματα  ενσωματώνοντας την νομοθεσία, αλλά και την εμπειρία κανονισμών άλλων δήμων και τυχόν παραλείψεις που διαπιστωθούν μετά την ισχύ του μπορουν να αντιμετωπιστούν με κάποια τροποποίηση.”  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλός.

            Με τη σειρά του ο κ. Φιλ. Κωτούλας, που συντόνισε και τη συζήτηση, επισήμανε οτι θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους οτι ο Κανονισμός ρυθμίζει ζητήματα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και δεν μπορεί να προβλέπει οτι δεν προβλέπεται από αυτή και ζήτησε να γίνει ένας καλόπιστος και γόνιμος διάλογος .

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και παρατηρήσεις επί του Κανονισμού  από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στην συνάντηση, ενώ οι τελικές προτάσεις κάθε φορέα θα κατατεθούν και εγγράφως στο Δήμο, ώστε να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις κριθούν επιβεβλημένες πριν ο Κανονισμός έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.