11/06/2013
image_print

???????????????????????????????Απονεμήθηκαν σήμερα οι υποτροφίες του Α εξαμήνου πανεπιστημιακού έτους 2012-2013 στους υποτρόφους φοιτητές των υποτροφιών Αλεξόπουλου.

Η απονομή έγινε συγχρόνως με την ορκωμοσία των σπουδαστών του τμήματος σχεδιασμού ξύλου και επίπλου.

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν στους

ΚΑΤΕΡΗ ΗΛΕΚΤΡΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας 
ΑΓΑΘΟΥ ΣΟΦΙΑ- ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  σπουδάστρια του Τμήματος ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων  Καρδίτσας
ΛΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ σπουδάστρια του Τμήματος ΤΕΙ Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Καρδίτσας
ΖΑΜΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ σπουδάστρια του Τμήματος ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ηταν 1993 όταν το ΔΣ Καρδίτσας με την  265/93 απόφαση του , αποδεχθηκε την δωρεά ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ και συγκρότησε το Όργανο Διοίκησης και Διαχείρισης υποτροφίας Αλεξόπουλου.

Δεκάδες μεταπτυχιακοί φοιτητές στο εξωτερικό, εκατοντάδες βοηθήματα σπουδών, πλήθος χορηγιών και συνδιοργανώσεων, αποτελούν μέρος των εμφανών επιτευγμάτων του Οργάνου, σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης μας.

από πρόπερσι ο Δήμος Καρδίτσας και το Όργανο Υποτροφιών Αλεξόπουλου, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης, καθιέρωσαν νέα δεδομένα για την φιλοξενία, δράση και ποιότητα ζωής και σπουδών, των σημερινών και μελλοντικών φοιτητών και σπουδαστών (αφορά και Καρδιτσιώτες υποψηφίους) στην πόλη μας την Καρδίτσα.

Τα Νέα δεδομένα και τα νέα κίνητρα που εισήγαγε ο Θεσμός των υποτροφιών Αλεξόπουλου, του Δήμου Καρδίτσας, για την πόλη μας την Καρδίτσα και για τις Πανεπιστημιακές σπουδές στην Καρδίτσα, αφορούν την προκήρυξη για κάθε παν/κή χρονιά  τριών (3) υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές στην πόλη μας, μια (1) στο χώρο της Κτηνιατρικής Επιστήμης & από μία (1) στο χώρο είτε της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων, Διαιτολογίας και Διατροφής, είτε Τεχνολογίας Ξύλου και Σχεδιασμού Επίπλου.

Οι πρώτες υποτροφίες δόθηκαν στο  ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, και οι οποίες συνεχίζονται και στο 2ο έτος σπουδών, και οι δεύτερες το ακαδημαικο έτος 2012-2013 στους  νεοεισαχθέντες πέρυσι φοιτητές στην πόλη μας. Παράλληλα θα προκηρυχθούν και για την φετινή χρονιά τρείς νέες υποτροφίες.

Το ποσό εκάστης υποτροφίας θα ανέρχεται σε € 5.000 ετησίως, για όλη την διάρκεια των σπουδών μέχρι και την περάτωση τους.

Βασική προϋπόθεση είναι ο βαθμός εισαγωγής του υποψηφίου να ανήκει στο ανώτερο 10% των εισακτέων του Τμήματος καταλαμβάνοντας έως και την τρίτη θέση του εισαγωγικού πίνακα.  

Η χορήγηση υποτροφίας για προπτυχιακές σπουδές στην Καρδίτσα αφορά υποτρόφους που έχουν θα έχουν εγγραφεί και θα πραγματοποιούν τις σπουδές τους στην Καρδίτσα. Οι υποψήφιοι με καταγωγή από το Νομό Καρδίτσας επιδοτούνται με αύξηση κατά 1 θέση της σειράς επιλογής.
 


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. Κ. ΠΑΠΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ A. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ.
 

???????????????????????????????Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε μια σημαντική στιγμή για την κοινότητα του ΤΕΙ, την ορκωμοσία των τελειόφοιτων σπουδαστών του Τμήματος Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου, τους οποίους θέλω να συγχαρώ θερμά.

Ολοκληρώσατε με επιτυχία μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια και έχετε πλέον όλα τα εφόδια για να διεκδικήσετε μια θέση στην αγορά εργασίας.

Γνωρίζετε ότι η νέα προσπάθεια που ξεκινάτε  δεν θα είναι εύκολη, αλλά τίποτα δεν σας χαρίστηκε μέχρι σήμερα. Ό,τι πετύχατε, το πετύχατε με κόπο και στηριζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις και είμαι βέβαιος ότι την ίδια επιτυχία θα έχετε όλοι σας και στον επαγγελματικό στίβο.

Θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τις οικογένειές σας, γιατί ξέρω πόσο  πολύ σας στήριξαν.

Χαίρομαι όμως ιδιαίτερα, γιατί σήμερα απονέμονται οι Υποτροφίες Αλεξόπουλου.

Ο θεσμός των Υποτροφιών Αλεξόπουλου επί 20 χρόνια επιβραβεύει και υποστηρίζει έμπρακτα νέους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να διακριθούν στην επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν, καθώς τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και περισσότερη δύναμη να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο κ. Αλεξόπουλος θέλοντας να στηρίξει τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που λειτουργούν στην Καρδίτσα σε μια κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον τους, άλλαξε το χαρακτήρα του θεσμού δίνοντας κίνητρο σε υποψήφιους απ’ όλη τη χώρα να τα επιλέξουν για τις σπουδές τους. Θέλω με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης να τον ευχαριστήσω θερμά για την χρηματοδότηση και καθιέρωση αυτού του θεσμού και να ευχηθώ η πρωτοβουλία του αυτή να βρει μιμητές, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε.

Μια πρωτοβουλία που συνέβαλε και συμβάλλει στην τόνωση του ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τα Τμήματα αυτά, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των σπουδών των σημερινών, αλλά και μελλοντικών φοιτητών στην πόλη μας.

Ταυτόχρονα όμως ενισχύει τη θέση και τον ρόλο των τοπικών Τμημάτων που συνεισφέρουν πολλαπλά στην παραγωγική-οικονομική, κοινωνική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου μας και αποτελεί ένα επιπλέον ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισής τους…

Εδώ όμως θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι και οι δικές μας προσπάθειες, των εκπροσώπων δηλαδή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων, για την προστασία των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων του Νομού μας είναι τεράστιες.

Πρέπει να ξέρετε πως βρισκόμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις. Συνεργαζόμαστε στενά με την ακαδημαϊκή κοινότητα και έχουμε δώσει δυναμικά το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις – διαμαρτυρίες των σπουδαστών μας για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των τοπικών Τμημάτων.

Είμαστε εδώ, κοντά σας και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να δίνουμε την βοήθειά μας όταν τη χρειάζεστε, για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.