13/07/2017

Από σημείο σε σημείο κι από το Βόρειο και το Νότιο πόλο ως τα σημεία της πόλης, στην 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

image_print

Με τρεις όμορφες δράσεις συνεχίστηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Με το χάρτη της περιοχής κοντά στη βιβλιοθήκη και φωτογραφική μηχανή κατέγραψαν στο ειδικό φύλλο ότι παρατήρησαν και τους προκάλεσε την περιέργεια οι τολμηροί φίλοι της παιδικής βιβλιοθήκης Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», κάτω από τον καυτό ήλιο.

Τι κάνει ένα σαλιγκάρι στον τοίχο μας, πόσο τρέχει? Όταν η μουριά αγκαλιάσει μια κολώνα της ΔΕΗ? Μια φυλακισμένη μπάλα στα δίχτυα της αράχνης? και άλλα καθημερινά σημεία που με μια δεύτερη ματιά γίνονται εξωπραγματικά και ανοίκεια!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» είδαμε στη γιγαντοοθόνη μας, την όμορφη ιστορία του συγγραφέα Paul-Emile Victor «Apoutsiak», που γράφτηκες το 1948 και θεωρείτε ένα από τα πρώτα παιδικά πληροφοριακά βιβλία για παιδιά. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τα παιδιά έμαθαν για τη ζωή των Εσκιμώων του Βόρειου Πόλου και το περιβάλλον που ζουν, το οικοσύστημα και άλλες πληροφορίες.

Στη συνέχεια είπαμε και για το Νότιο Πόλο, αλλά και για την υπερθέρμανση του πλανήτη και πόσο αυτή επηρεάζει τη ζωή στους Πόλους και όχι μόνο. Η μέρα τέλειωσε μ’ ένα παιχνίδι γνώσεων και πληροφοριών για τους δύο Πόλους!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», τα μικρά παιδιά έφτιαξαν όμορφες εικόνες ενώνοντας τη μια κουκίδα με την άλλη σύμφωνα με την αρίθμηση, κάποια άλλα χρωμάτισαν την εικόνα που έκρυβαν τα κουτάκια με την μαύρη κουκίδα, ενώ τα μεγαλύτερα με κομμάτια ριζόχαρτου και εικόνες από βιβλία, έφτιαξαν τις δικές τους όμορφες εικόνες-γρίφους!!!

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζεται με τρεις δράσεις, στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», σήματα Μορς. Ένα αλφάβητο από τελείες και παύλες.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», από σημείο σε σημείο. Ενώνουμε σημεία στο χώρο και φτιάχνουμε τρισδιάστατες κατασκευές.

Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», σημείο, γραμμή, επίπεδο. Μπαίνουμε μαζί με τα παιδιά, στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι, μαθαίνουμε για τη ζωή του, αλλά κυρίως για το πλούσιο έργο του και προσπαθούμε με πινέλα και πολύχρωμες μπογιές, να φτιάξουμε όμορφους πίνακες!!!

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!


ab1 ab2 ab4 ab5 ab7 ab8ab3ab6