21/06/2017

Από μια μικρή κουκίδα, με μια αστεία φατσούλα, έως το φεγγάρι, στην 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

image_print

Με εκπληκτικές δράσεις που ενθουσίασαν τα παιδιά που στην κυριολεξία κατέκλεισαν τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συνεχίστηκε την Τρίτη, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», τα μικρότερα παιδιά έφτιαξαν όμορφες εικόνες ενώνοντας τη μια κουκίδα με τη διπλανή της σύμφωνα με την αρίθμηση, κάποια άλλα μεγαλύτερα βρήκαν την εικόνα που έκρυβαν τα κουτάκια με τη μαύρη κουκίδα, ενώ τα μεγαλύτερα με κομμάτι ριζόχαρτου και εικόνες από διάφορα βιβλία, έφτιαξαν τις δικές τους εικόνες – γρίφους!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας "Λάκας Μαντζάρα" τα παιδιά, μέσα από τη δράση " Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό", ενημερώθηκαν για το υλικό που υπάρχει στη βιβλιοθήκη και είναι σχετικό με το συγκεκριμένο θέμα της δράσης, όπως τα βιβλία αστρονομίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση αποσπάσματος του βιβλίου " Αστρονομία για παιδιά" του Yefrem Levitan, που αναφέρεται στους αστερισμούς. Επιπλέον, τα παιδιά γνώρισαν τα σχήματα αρκετών αστερισμών του σύμπαντος που βρίσκονται αποτυπωμένα σε βιβλία αστρονομίας και τα οποία κλήθηκαν να σχεδιάσουν και τα ίδια κατά την κατασκευή ενός εντυπωσιακού χάρτινου πλανητάριου, που τους ενθουσίασε ιδιαίτερα και στην κυριολεξία τους ταξίδεψε… μέχρι τα αστέρια!!!

Τέλος ήταν σειρά της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Νικολάου» να εμφανιστούν αστεία , αλλά και λυπητερά emoticons που σχεδίασαν με μεγάλο κέφι και φαντασία τα παιδιά της βιβλιοθήκης.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, οι δράσεις συνεχίζονται στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συναντήσεις από ταξίδι σε ταξίδι. Τα ταξίδια στα βιβλία γίνονται σημείο συνάντησής μας και μας ξεναγούν στον υπέροχο κόσμος τους φτιάχνοντας μια αλυσιδωτή ιστορία.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», Σημείο ισορροπίας, Φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν στο χώρο, στο σώμα μας κι οπουδήποτε αλλού τις τοποθετήσουμε.

Παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», Εργαστηριο emoticons. Χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε εκφράσεις προσώπων, σοβαρές, αστείες, παράξενες!!!

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!


p-b p-b-01 p-b-02 p-b-05 p-b-07 p-b-09 p-b-10p-b-03p-b-06p-b-04p-b-08