Ανοίγει τις πόρτες της η Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων του Δήμου Καρδίτσας

05/04/2017
image_print

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6/4 στις 12 το μεσημέρι στο ισόγειο του κτηρίου της οδού Λ. Σακελλαρίου 16 με στόχο να καλύψει τις ανάγκες μαθητών,
των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αγοράσουν φροντιστηριακά και ξενόγλωσσα βοηθήματα

Με στόχο να καλύψει ανάγκες μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αγοράσουν φροντιστηριακά και ξενόγλωσσα βοηθήματα και παράλληλα να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος τεθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στα μέλη της εκαπιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα στους μαθητές στους οποίους και απευθύνεται ως δράση, ξεκινά την Πέμπτη 6/4 και επίσημα τη λειτουργία της η Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων του Δήμου Καρδίτσας.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας για την ίδρυση και λειτουργίας της δομής στηρίχθηκε σε μια ιδέα- πρόταση της συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ. Δ. Παλαιοχωρίτου- Πράττα, την οποία υιοθέτησε η Δημοτική Αρχή συγκροτώντας Ομάδα Έργου που ανέλαβε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες, γονείς και μαθητές για την ανάγκη να δώσουν μια “δεύτερη ζωή” στα σχολικά βοηθήματα και τα ξενόγλωσσα βιβλία που δεν χρειάζονται πια, προσφέροντάς τα για τον εμπλουτισμό της νέας αυτής βιβλιοθήκης.

Τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σχολικών Βοηθημάτων του Δήμου Καρδίτσας που στεγάζονται στο ισόγειο του κτηρίου της οδού Λ. Σακελλαρίου 16 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6/4 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, οι Δντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ευθ. Μητσιάδου και Μιχ. Παπανούσκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευαγ. Διαμαντή και Γιαν. Σβάρνας, καθώς και η εθελόντρια κ. Δημ. Παλαιοχωρίτου που θα είναι υπεύθυνη της λειτουργίας της νέας δομής, παραχώρησαν την Τρίτη 4/4 συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο καλώντας τους συμπολίτες και ιδαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα να στηρίξει τη νέα κοινωνική δομή του Δήμου.

“ Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών που διψούν για μάθηση, αλλά προέρχονται από οικογένειες που αδυνατούν να αγοράσουν σχολικά – φροντιστηριακά και ξενόγλωσσα βοηθήματα. Θέλουμε να ξέρουν οτι στο χώρο αυτό, θα μπορούν δίνοντας μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας να δανείζονται το βοήθημα που χρειάζονται για να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το όμορφο ταξίδι της γνώσης.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Οι Δ/ντες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Μητσιάδου και Παποανούσκας αντίστοιχα συνεχάρησαν το Δήμο Καρδίτσας για την πρωτοβουλία του αυτή, η οποία όπως τόνισαν έρχεται να καλύψει μια υπαρκτή ανάγκη, αλλά παράλληλα αποτελεί και ένα καλό “μάθημα” εθελοντισμού, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα τους μαθητές που καλούνται να στηρίξουν την νέα δομή προσφέροντας τα βοηθήματα που δεν χρειάζονται πλέον, “ανακυκλώνοντας τη γνώση” όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες που οδήγησαν στην δημιουργία της βιβλιοθήκης αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ευαγ. Διαμαντή καλώντας όπως και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Γιαν. Σβάρνας τους συμπολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Τέλος η κ. Παλαιοχωρίτου αναφέρθηκε στο ιστορικό της όλης προσπάθειας και τη θετική ανταπόκριση που βρήκε στην εκπαιδευτική κοινότητα, υπογραμμίζοντας οτι είναι μια κοινωνική δράση που στηρίζεται στους μαθητές και απευθύνεται σ' αυτούς.