Ανεβαίνουν οι εορταστικοί ρυθμοί στο Δήμο Καρδίτσας

19/12/2014
image_print

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου

???????????????????????????????Ανεβαίνουν καθημερινά οι εορταστικοί ρυθμοί στο Δήμο Καρδίτσας με τα παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε εκδήλωσης και δραστηριότητας και να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους.

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 πμ – 1:00μμ. στο Δημοτικό  Κινηματοθέατρο παρουσιάζεται θεατρική παράσταση με τίτλο "Με λένε Ηλία" από το “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας.

Μία σύγχρονη θεατρική παράσταση για μικρούς  & μεγάλους θεατές. Πρόκειται για μία ιστορία που αφορά την ευαίσθητη ομάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και την αξία της αγάπης, της ψυχικής δύναμης και των πνευματικών χαρισμάτων στην ανθρώπινη ζωή.

Παράλληλα στις 11:00 πμ στην Πλατεία "Δημ. Γιολδάση" (πρώην Πλατεία Λάππα) θα γίνει προβολή της ταινίας ???????????????????????????????“Joulutarina”. Η ιστορία του Αη Βασίλη από την Παιδική Βιβλιοθήκη "Αγγελική Βαρελλά". Μετά το τέλος της ταινίας θα προσφερθούν γλυκίσματα και ζεστή σοκολάτα από τα καφέ της πλατείας.

Το απόγευμα και ώρα 4:00μμ – 6:30μμ. στο Αναψυκτήριο  Παυσιλύπου θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κ.Δ.Α.Π Αρτεσιανού & Καρδιτσομάγουλας, η οποία περιλαμβάνει:

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, από τις 11:30πμ. – 1:30μμ. η παρέα των μικρών ζωηρών καλικαντζάρων έρχονται κοντά μας  να μας  γνωρίσουν  παλαιά έθιμα των Χριστουγέννων, να παίξουν και να στολίσουν το έλατο του Μουσείου μαζί με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, ενώ από τις 12:00μμ έως 3:00μμ. Κοινότητα Γεωργικού  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση: Γουρνοχαρά μαζί με την ποδοσφαιρική  ομάδα Γεωργικού “Ατρόμητος”

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα της Κυριακής  έχει ως εξής:

Ώρα 11:00πμ – 1:00μμ.  Πλατεία “Δημ. Γιολδάση”(πρώην Πλατεία Λάππα) Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, κουκλοθέατρο και αφηγήσεις παραμυθιών από τα παιδιά -μέλη της Παιδικής Βιβλιοθήκης “Αγγελική Βαρελλά”.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μία αφήγηση του, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος

'Ωρα 7:30μμ – 9:30μμ. Αναψυκτήριο  Παυσιλύπου

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ' όλο τον κόσμο με το Πολυφωνικό Ωδείο

???????????????????????????????Παράλληλες εκδηλώσεις:

'Ωρα 12:00μμ – 1:00μμ.  Αρχαιολογικό Μουσείο

Παράσταση αφήγησης – κούκλας – θεάτρου σκιών βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Τριβιζά “το παιδί και το δέντρο” από το Θεατρικό εργαστήρι “ΡΟΔΑ”

'Ωρα 4:00μμ. Ιππικό Κέντρο «ΦΙΛΟΝΕΙΚΟΣ»

Θεατρική παράσταση με τίτλο "Με λένε Ηλία" από το “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας. Μία σύγχρονη θεατρική παράσταση για μικρούς  & μεγάλους θεατές. Πρόκειται για μία ιστορία που αφορά την ευαίσθητη ομάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και την αξία της αγάπης, της ψυχικής δύναμης και των πνευματικών χαρισμάτων στην ανθρώπινη ζωή

Το πρωί της Παρασκευής στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στήθηκε το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης που υποδέχθηκε αντιπροωπείες παιδιών του 3ου, 5ου, 6ου και 10ου Δημοτικών σχολείων της πόλης μας, τα οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα παιχνίδια και τις δραστηριότητές του που προάγουν την ιδέα της ανακύκλωσης.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι απογευματινές εκδηλώσεις της Πέμπτης στο αναψυκτήριο Παυσιλύπου, όπου  τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π Γαρδικίου και Γιολδάση

δημιούργησαν όμορφες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ημερολόγια για τον νέο χρόνο και στόλισαν όλα μαζί το παραδοσιακό  χριστουγεννιάτικο καράβι.

Ακολούθησε εκδήλωση με την ηθοποιό Βάσω Μακρή από το θέατρο “ΟΨΕΙΣ” να αφηγείται στα παιδιά λαϊκά παραμύθια των Χριστουγέννων

Μεγάλη για μία ακόμα φορά ήταν η συμμετοχή των συμπολιτών στο Χριστουγεννιάτικο bazaar που πραγματοποιήθηκε στο Θεοδωρίδειο Κέντρο “Ορίζοντες”.