Αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα η φετινή Παυσιλυπούπολη

24/11/2017
image_print

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του θεματικού πάρκου που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 6 Δεκεμβρίου

Αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα θα είναι η φετινή Παυσιλυπούπολη, το θεματικό πάρκο που οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας στο άλσος του Παυσιλύπου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Δημ. Αραμπατζής παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρόγραμμα της διοργάνωσης δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την συλλογική προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την αισιοδοξία τους οτι το τελικό αποτέλεσμα που θα απολαύσουν από τις 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου οι Καρδιτσιώτες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους και θα συμβάλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη και την αύξηση της επισκεψιμότητάς της την εορταστική περίοδο.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξάκος τόνισε μεταξύ άλλων:

Έπειτα από ένα σχεδόν χρόνο προετοιμασίας μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη φετινή Παυσιλυπούπολη, η οποία στον 3ο χρόνο της είναι πολύ καλύτερα οργανωμένη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και με πολύ καλύτερο διάκοσμο σε όλο το χώρο και τα θεματικά σπιτάκια που παραπέμπει σε παραμύθι. Στόχος μας να προσφέρουμε περισσότερη ψυχαγωγία και διασκέδαση στα παιδιά, αλλά και περισσότερες εκπαιδευτικές δράσεις και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται ο γονιός να ξοδέψει χρήματα για την διασκέδαση του παιδιού του, κάτι που ιδιαίτερα την περίοδο αυτή θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που εργάστηκαν για προετοιμάσουμε όλο αυτό το εορταστικό και ταυτόχρονα παραμυθένιο σκηνικό που πιστεύουμε οτι θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφτούν την Παυσιλυπούπολη. Να ευχαριστήσω επίσης τους αιρετούς που ανέλαβαν την οργάνωση του θεματικού πάρκου και των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα τον κ. Κων. Ψημμένο που ανέλαβε τις χορηγίες και τις προμήθειες, την κ. Σωτ. Μπακαλάκου που ανέλαβε το συντονισμό και την επικοινωνία και τον κ. Δημ. Αραμπατζή που είχε την ευθύνη των κατασκευών που χρειάστηκε να γίνουν τις οποίες σχεδίασε και βοήθησε να κατασκευαστούν η κ. Ντ. Ντζιαβού. Η έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου με μια φαντασμαγορική τελετή σε συνεργασία με το Θέατρο “Όψεις”.

Η κ. Μπακαλάκου τόνισε οτι η συλλογική προσπάθεια που έγινε για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της Παυσιλυπούπολης, είχε ως πρώτο στόχο να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη που έχουν ανάγκη μικροί και μεγάλοι, αλλά και ο εμπορικός κόσμος της πόλης.

Ταυτόχρονα όμως έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια να προσελκύσουμε επισκέπτες κυρίως από τις άλλες Θεσσαλικές πόλεις αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα για αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία. Στείλαμε e-mail σε όλα τα σχολεία και στα τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εορταστικές εκδρομές και συνεχίζουμε τις επαφές . Το ενδιαφέρον για οργανωμένες επισκέψεις είναι αυξημένο και πιστεύουμε οτι θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο. Ως Οργανωτική Επιτροπή θεωρούμε οτι η Παυσιλυπούπολη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη και ευρύτερα για την περιοχή μας, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και σ’ αυτή την προσπάθεια να το κερδίσουμε καλούμε τους φορείς, τους δημότες και τα ΜΜΕ να συμβάλουν.

Τέλος ο κ. Δημ. Αραμπατζής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του Δήμου από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα για τις κατασκευές που απαιτήθηκαν, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος και με το χαμηλότερο δυνατό κοστολόγιο και εξέφρασε την πεποίθηση οτι το τελικό αποτέλεσμα θα το απολαύσουν οι επισκέπτες της Παυσιλυπούπολης.