Αναβάθμιση της Παυσιλυπούπολης

03/06/2016
image_print

Κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της Παυσιλυπούπολης
Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ενότητα και Επιμελητήριο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξελιχθεί σε θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας

Την συνεργασία, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου του Νομού στην διοργάνωση της Παυσιλυπούπολης 2016-2017, του θεματικού πάρκου που δημιούργησε τα περασμένα Χριστούγεννα ο Δήμος Καρδίτσας στο χώρο του Παυσιλύπου και αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ηλ. Αντωνίου.

Όπως ανέφερε εισηγητικά ο κ. Αλεξάκος, η περσινή διοργάνωση της Παυσιλυπούπολης αποτέλεσε κατά κοινή ομολογία ένα επιτυχημένο εγχείρημα που κράτησε τους Καρδιτσιώτες στην πόλη, προσέλκυσε επισκέπτες από άλλες περιοχές, πρόσφερε στιγμές χαράς και δημιουργικής έκφρασης σε χιλιάδες μαθητές σχολείων της περιοχής μας,

“Η επιτυχία του εγχειρήματος μας δημιουργεί την ευθύνη να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το θεματικό πάρκο, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του. Επιβεβαιώνοντας τις στενές σχέσεις συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Περιφερειακή Ενότητα και το Επιμελητήριο σε όλους τους τομείς, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συμμετέχοντας ο κάθε φορέας ισότιμα στην προσεχή διοργάνωση, συμβάλλοντας ισομερώς στον προυπολογισμό της και διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό ανάλογα με τη δυνατότητα κάθε φορέα .
Έτσι θα καταφέρουμε να εξελίξουμε την Παυσιλυπούπολη σε ένα θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας που θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και θα τονώσει και την τοπική οικονομία.” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα και στις τοπικές επιχειρήσεις, ιδιώτες και εθελοντές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.”

Με τη σειρά του ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε οτι σε μια εποχή που οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες για όλους , η Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναπτύσσει συνέργειες για να μπορεί να προσφέρει περισσότερα στους πολίτες.

“ Η βούλησή μας και η εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού είναι να επιζητούμε συνεργασίες και να στηρίζουμε κάθε αξιόλογη προσπάθεια, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η Παυσιλυπούπολη, η οποία μπορεί να φέρει περισσότερους επισκέπτες στην Καρδίτσα προς όφελος και των τοπικών επιχειρήσεων. Καλώ όλους να συνεισφέρουν σ' αυτή την προσπάθεια όχι μόνο υλικά, αλλά και με τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Θέλω να επαναλάβω οτι ως Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα αποτελεί κύριο μελημά μας και πολιτική μας η συνεργασία. Έτσι λειτουργούμε μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε.” κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

“Ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού δεν θα μπορούσε να λείψει απ' αυτή την προσπάθεια να ενώσουμε δυνάμεις με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης για να στηρίξουμε ένα σημαντικό γεγονός. Με τη διοργάνωση της Παυσιλυπούπολης έγινε μια σημαντική αρχή, ένα καλό βήμα. Να φροντίσουμε όλοι να εξελιχθεί και να πετύχει” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου, ο οποίος εξήρε τη σημασία μπροστά στις δυσκολίες οι φορείς, αλλά και κάθε Καρδιστιώτης να ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάλεσε με την ευκαιρία τους πολιτες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα..