Αμέριστο το ενδιαφέρον του Δήμου Καρδίτσας για την λειτουργία του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας

09/10/2013
image_print

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Διοικητή και τους εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος είχε την Τετάρτη 9/10 αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κων. Παπαλό

Το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου Καρδίτσας για την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας επαναβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό.

Ο Δήμαρχος, πλαισιωμένος από τις Αντιδημάρχους κ.κ. Ελ. Αγραφιώτου και Ουρ. Σούφλα, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Απ. Αναστασίου και Αθ. Μπουραζάνη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας κ. Δημ. Κανούτα συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Καρδίτσας κ. Δημ. Σωητρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας κ. Κων. Αθανασίου, τον Διοικητικό Δ/ντη κ. Κων. Πέτρου, τη Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Στ. Παπαδοπούλου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ταξ. Ευαγγελογιάννη.???????????????????????????????

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας,  όπου το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας σημείωσε σε πανελλαδική κλίμακα τις καλύτερες επιδόσεις τόσο στους οικονομικούς δείκτες, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες, αλλά πέρα από εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο κ. Παπαλός συνεχάρη τον κ. Σωτηρόπουλο και τους εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου για τη διάκριση που αποτελεί, όπως είπε, δικαίωση για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να παραμένει υψηλό παρά την μείωση των διαθέσιμων πόρων.

Είμαι πεπεισμένος, όπως και όλοι οι Καρδιτσιώτες, οτι η Διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι καταβάλλετε τεράστια προσπάθεια, για να διατηρήσετε, -παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, – υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, γεγονός που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η σημερινή μας επίσκεψη υποδηλώνει το ειλικρινές μας ενδιαφέρον ως Δήμος και ως Δημοτική Αρχή να είμαστε στο πλευρό σας, να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα, ώστε, όπου μπορούμε, να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους  και την προώθηση των διεκδικήσεών σας, για την περαιτέρω αναβάθμιση του ιδρύματος.” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλός.

Ο κ. Σωτηρόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το Νοσοκομείο που χρειάζεται, όπως είπε, τη στήριξη όλων των φορέων για να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η πρωτιά του Νοσοκομείου στην αξιολόγηση του Υπουργείου μας είναι μια ηθική ικανοποίηση για όλους μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν στεκόμαστε περισσότερο σ' αυτό. Στόχος μας ήταν και παραμένει η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας να ανταποκρίνεται πλήρως και με σεβασμό στις ανάγκες των ασθενών παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με ταυτόχρονη αποτελεσματικότητα στην χρήση των διαθέσιμων πόρων. Ξέρουμε οτι ο δρόμος μας είναι ανηφορικός και οτι  καθημερινά σ` ένα ζωντανό οργανισμό αναφύονται προβλήματα. Ευελπιστούμε ότι με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων στο χώρο της υγείας και όλων των φορέων τα προβλήματα θα επιλύονται προς όφελος των κατοίκων του Νομού.” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος, ο οποίος μαζί με τα στελέχη του Νοσοκομείου ενημέρωσαν στη συνέχεια αναλυτικότερα τον Δήμαρχο για τους συνεργάτες του για ζητήματα αιχμής του ιδρύματος που αφορούν κυρίως τη στελέχωση ορισμένων κλινικών και τμημάτων του που χρήζουν ενίσχυσης. 

Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τον κ. Σωτηρόπουλο οτι θα είναι παρών σε όποια συνάντηση ή παρέμβαση χρειαστεί να γίνει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για θέματα του Νοσοκομείου.