Άκου να δεις… ιστορίες από την Ελληνική Επανάσταση του 1821!

31/08/2021
image_print

Με δύο όμορφες δράσεις θα κλείσει και το φετινό καλοκαίρι στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων ανάγνωσης και δημιουργικότητας, που για 9η συνεχόμενη χρονιά γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των μικρών συμπολιτών μας.

Η πρώτη δράση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και τη Τρίτη 30 & 31 Αυγούστου και ήταν αφιερωμένη και αυτή στον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!!!

Διαβάσαμε στα παιδιά αποσπάσματα από τα καινούργια βιβλία «1821: Ερωτήσεις μόνο» των Μαρία Αγγελίδου & Ειρήνης Βοκοτοπούλου, από τις εκδόσεις Ίκαρος, «Για να ζούμε ελεύθεροι» της Ελένης Σβορώνου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο,  «Σουλιώτες και Αλή πασάς» της Γιολάντας Χατζή, από τις εκδόσεις Καστανιώτης και «Η Ελληνική επανάσταση του 1821» του Φίλιππου Μανδηλαρά, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, όλα από τη μεγάλη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.).

Ααπαντήσαμε σε ερωτήσεις όπως «τι είναι επανάσταση;», τι σημαίνει «ραγιάς;», «πως ήταν η ζωή στην Ελλάδα εκείνη την εποχή;» και πολλές άλλες και στη συνέχεια τα παιδιά έδωσαν το δικό τους χρώμα  σε προσωπογραφίες αγωνιστών, αλλά και σε γνωστούς πίνακες ζωγραφικής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Από την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη έως και την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία δράση για φέτος, όπου μαζί με τα παιδιά, θα αφηγηθούμε μια ιστορία της επανάστασης, μ’ έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο!!!

Όσα παιδιά θέλουν να ζήσουν έστω και την τελευταία μέρα την εμπειρία μιας όμορφης και πρωτότυπης δημιουργικής δράσης, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν μία από τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας!!!

Έλα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες, να διαβάσεις, να ερευνήσεις, να ακούσεις, να δεις, να μάθεις, να δημιουργήσεις, να παίξεις και να χαρείς…

Γιατί κι αυτό το καλοκαίρι ήρθαμε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!