Το τελικό συνέδριο του έργου CO-GREEN πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στη Σχολή Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Nicolaus Copernicus στο Toruń της Πολωνίας (Collegium Minus).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επισκέψεις μελέτης. Οι προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των Κέντρων Κοινωνικών Υπηρεσιών από το Elbląg, το Górna, το Wiązowna και το Starachowice, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Toruń στο νέο του κτίριο στο Bydgoskie Przedmieście. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ιδρύματα στην Πολωνία που σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει στο μέλλον τα παραδοσιακά κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, προσφέροντας υπηρεσίες σε ευρύτερες ομάδες πολιτών. Οι επισκέπτες έμαθαν για τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το CUS του Toruń, αντιπαραβάλλοντάς το με την εμπειρία της Μεσογείου και τις τοπικές ιδιαιτερότητες άλλων πολωνικών ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης συνάντηση με ακτιβιστές από την Ένωση Green Heather, οι οποίοι μίλησαν για τις δραστηριότητές τους για την προστασία ενός λιβαδιού και δάσους στο βόρειο τμήμα του Toruń και για άλλα εκπαιδευτικά και παρεμβατικά έργα στον τομέα της οικολογίας.
Το μέρος του εργαστηρίου, με επικεφαλής τους οικοδεσπότες, επικεντρώθηκε στη σύνοψη της πορείας του έργου και στην προσπάθεια προσδιορισμού ενός καταλόγου καλών πρακτικών των πράσινων ακτιβιστών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εδραίωση των αποτελεσμάτων του έργου CO-GREEN και στη σκιαγράφηση προοπτικών για τη συνέχεια στο μέλλον. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σε τέσσερις κύριους τομείς: διαπροσωπική συνεργασία, διοργανική συνεργασία, εμπλεκόμενοι πόροι και μέθοδοι που αναπτύχθηκαν για την εργασία στις κοινότητες. Τα κυριότερα συμπεράσματα του εργαστηρίου ήταν: (1) η ανάγκη να εμπλακεί ένα ευρύ φάσμα ομάδων κατοίκων της περιοχής, από παιδιά έως ηλικιωμένους- (2) η ανάγκη να αναπτυχθεί μια φόρμουλα δράσης που να εμπλέκει επαρκώς τους συμμετέχοντες με διαφορετικά κοινωνικοδημογραφικά προφίλ και κίνητρα- (3) η ανάγκη να διατυπωθούν πειστικά, και επομένως απτά και προσωποκεντρικά μηνύματα γύρω από το έργο, στην επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με διάλεξη της καθηγήτριας Maria Lewicka από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Nicolaus Copernicus, γνωστής κοινωνικής ψυχολόγου με ειδίκευση στην ψυχολογία του τόπου. Η ερευνήτρια μίλησε για τη σύγχρονη σύγκρουση μεταξύ τριών προσεγγίσεων της πόλης: της ιστορικής, της σύγχρονης και της πράσινης, καθώς και για την πολύπλοκη σχέση μεταξύ του ανθρώπινου ψυχισμού και της φύσης, η οποία ενισχύει τις εντάσεις γύρω από τις αστικές πολιτικές. Η διάλεξη ολοκληρώθηκε με συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι συμμετέχοντες στο έργο και οι πολίτες του Toruń.
Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.