48η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ

26/05/2015
image_print

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ              

Ιεζεκιήλ 34 (4ος όροφος), Τ.Κ. 43100  / Τηλ. 24410-72347 / Fax. 24410-27190               
SITE : www.enpolis.gr  / email : enpolisk@gmail.com                                                                 

ΘΕΜΑ : «Από 22 έως 28 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η 48η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ»

kozaniΣε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 48η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που θα πραγματοποιήσει από 22 έως 28 Ιουνίου 2015 η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.)Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα τόσο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όσο και σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

 Ειδικότερα, στην 48η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» θα συμμετάσχουν καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα από τη Σιβηρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ από την Ελλάδα θα εμφανιστούν επί σκηνής συγκροτήματα από την Κοζάνη, την Ξάνθη, τη Φλώρινα, την Ελασσόνα, το Ρέθυμνο και την Αστυπάλαια. Το δικό τους «χρώμα» θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

Το πρόγραμμα της Γιορτής θα περιλαμβάνει και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ο Καραϊσκάκειος Δρόμος με οργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» που θα γίνει το Σάββατο 27 Ιουνίου και οι Σκοπευτικοί Αγώνες με οργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η Άρτεμις» που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Τα Καραϊσκάκεια πραγματοποιούνται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος κατάγονταν από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, και αποτελούν έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς στο Νομό μας και όχι μόνον. Είναι μια διοργάνωση η οποία συμβάλλει στη συναδέλφωση μεταξύ των λαών του κόσμου, ενώ τα οφέλη για την περιοχή μας είναι πολύπλευρα.