21/06/2024
image_print

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης των φθορών στον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς; Με δεδομένο ότι έχουμε πεζοδρόμους περιμετρικά της αγοράς πως θα γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων; Πότε θα επιστρέψει στο χώρο η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Τετάρτης; (ερωτών: Κων. Κολοβός, δημ. σύμβουλος πλειοψηφίας «ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»)

2. Αν και η καταστροφή του ΙΑΝΟΥ συντελέστηκε μέσα σε λίγες ώρες, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, οι αποκαταστάσεις των ζημιών που προκάλεσε σε πολλά σημεία συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Μάλιστα υπήρξαν επιστήμονες μηχανικοί που επισήμαναν ότι μπορεί η καταστροφή να κράτησε 10 ώρες, αλλά η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών θα πάρει 10 χρόνια. Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα της αποκατάστασης του δικτύου ποδηλατοδρόμων που τόσο από τον ΙΑΝΟ αλλά και από το χρόνο, έχουν υποστεί σημαντικές φθορές; (ερωτών: Δημ. Παπούλιας, δημ. σύμβουλος πλειοψηφίας «ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»)

3. Οι πρόσφατες καταστροφές του Daniel καθώς και παλαιότερα του ΙΑΝΟΥ έχουν αυξήσει κατακόρυφα την πάντα υπαρκτή ανάγκη για αποκαταστάσεις στον αγροτικό χώρο και για περισσότερα έργα οδοποιίας. Eίναι προ των πυλών η έναρξη κατασκευής μιας μεγάλης εργολαβίας αγροτικής οδοποιίας. Μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά; Επιπρόσθετα με δεδομένο ότι στις αρχές της Άνοιξης, οι αγρότες λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπήρχαν στο αρδευτικό δίκτυο, πίστευαν ότι δεν θα ποτίσουν, ποιά είναι η κατάσταση σήμερα; (ερωτών: Σερ. Γούλας, δημ. σύμβουλος πλειοψηφίας «ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»)

4. Η υλοποίηση του έργου: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» (ερωτών: Ιω. Γεννάδιος, επικεφαλής δημ. παράταξης μειοψηφίας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»)

5. Προγραμματισμένα έργα υποδομής και μελλοντικές δράσεις για την βιώσιμη κινητικότητα προσαρμοσμένα στις συνθήκες της πόλης μας (ερωτών: Κων. Ξυλομένος, επικεφαλής δημ. παράταξης μειοψηφίας «ΑλλΑΓή στην ΠΡάΞΗ»)

6. Η υλοποίηση του έργου: Αναβάθμιση – ανάδειξη του άλσους Ξινονερίου (ερωτών: Κων. Βασιλάκος, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» )

7. Τα οξυμένα προβλήματα με τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων στην πόλη της Καρδίτσας και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την επίλυσή τους (ερωτών: Κων. Αρχοντής, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)

8. Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Παλέρμο, Αγίου Μηνά και Καροπλεσίτικων (ερωτών: Αθ. Μακροστέργιος, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)

9. Η κατάσταση και την ανάγκη διάσωσης, αποκατάστασης και συντήρησης των έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Καρδίτσας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού πριν από τέσσερα χρόνια (ερωτών: Αρ. Τέγος, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)

10. Υποβολή πρότασης για προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας με χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο» (ερωτών: Θ. Καλιάς, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας«ΑλλΑΓή στην ΠΡάΞΗ»)


Σύμφωνα με την ΥΠ.ΕΣ. εγκ.98/8182/26.01.2024 “Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα από δημοτικούς συμβούλους και πάνω από δύο (2) θέματα από προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο από την οποία προκύπτουν τα θέματα που θα εγγραφούν τελικά στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν. Από τα θέματα της κλήρωσης, μέχρι τρία (3) θέματα πρέπει να αποτελούν πρόταση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί συνολικά κάτω από δέκα (10) θέματα από τους δημοτικούς συμβούλους εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη και συζητούνται, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποβληθεί από συμβούλους της μειοψηφίας ή της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου”.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης καλούνται να το δηλώσουν στην ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο έως την προηγουμένη της συνεδρίασης, ήτοι 24.6.2024