17/03/2017
image_print

   35ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στο Μουζάκι στις 8.30 μ.μ.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ FINALE ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΣΤΗΝ 9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

moyzaki moyzaki-01 moyzaki-02


Στο Mouzaki Palace Hotel θα ολοκληρωθεί το επόμενο τριήμερο (Παρασκευή και Σάββατο 17 και 18 Μαρτίου 2017 στις 8.30 μ.μ και Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12.15 μ.μ), η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής με τη συμμετοχή χιλιάδων νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών, που θα διαρκέσει έως την  Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.
Tο τελικό τριήμερο αναμένεται να είναι εντυπωσιακό με τη συμμετοχή πολλών και εκλεκτών  σχολικών χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τη συμμετοχή δύο κορυφαίων χορωδιών, του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.
Εντυπωσιάζει  το υψηλό επίπεδο των χορωδιών που συμμετέχουν και     το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί τα χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.
Κοσμοσυρροή στις τελευταίες συναυλίες τόσο στον Παλαμά όσο και στις Σοφάδες.
Καρδίτσα-Μουζάκι-Σοφάδες-Παλαμάς-Μουζάκι,αποτελούν σημεία αναφοράς της εξωστρεφούς, διαδραστικής σχολικής δραστηριότητας διαμέσου της χορωδιακής μουσικής, για δεκαεπτά (17) ημέρες. Αξιοσημείωτο το γεγονός της διάχυσης του πολιτισμικού και επιμορφωτικού Xορωδιακού Φεστιβάλ, που υλοποιείται για 35η χρονιά, στους τέσσερις σημαντικότερους Δήμους του Νομού Καρδίτσας. Ευρύτερα λαϊκά στρώματα του Νομού, στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια, έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης, χωρίς εισιτήριο, σε ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την εκπαίδευση.
Την περασμένη Τετάρτη η αίθουσα η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά, αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τον κόσμο που κυριολεκτικά τη γέμισε  ασφυκτικά και με πάρα πολλούς όρθιους.
Οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Καραϊσκου και Πετροπούλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Μπακαβέλος,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, έδωσαν το παρόν σε μια μοναδική σύναυλία που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στα τριανταπέντε χρόνια του θεσμού στον Παλαμά.

Στα πλαίσια της αποκέντρωσης των συναυλιών της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας μετά την Καρδίτσα, το Μουζάκι, τις Σοφάδες και ο Παλαμάς και οι φιλόμουσοι-φιλότεχνοι της περιοχής  έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο πολιτιστικό-εκπαιδευτικό γεγονός, που αγγίζει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής μας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Επισημαίνεται πως οι Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος. Είναι κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά, με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας.
Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και εξειδικευμένου και δυναμικού Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα στο σχολείο.
Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.
Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριάντα πέντε (35) χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ ,που τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.
Ο Αλέξης Κωστάλας,  ένα τεράστιο πνευματικό κεφάλαιο για τη χώρα μας, καθηλώνει καθημερινά το κοινό με τις επιμορφωτικές και παιδαγωγικές του παρεμβάσεις, ανεβάζοντας σε πολύ υψηλά αισθητικά επίπεδα το φεστιβάλ.
Η  Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών,  αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο  φιλοξενεί περίπου στις τέσσερες- πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές – χορωδούς – μουσικούς!!!
Για δεκαεπτά (17) ημέρες ο Νομός Καρδίτσας βρίσκεται στο επίκεντρο της εξωστρεφούς, διαδραστικής σχολικής δραστηριότητας  της σύγχρονης ελληνικής εκπαίδευσης, διαμέσου του χορωδιακού τραγουδιού, στο οποίο η Καρδίτσα έχει μια τεράστια μεταπολεμική παράδοση δεκαετιών.

H ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ης ΗΜΕΡΑΣ:
14η ΗΜΕΡΑ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ. (Mouzaki Palace Hotel)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15ης ΗΜΕΡΑΣ:
15η ΗΜΕΡΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ. (Mouzaki Palace Hotel))

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου, τη Διεύθυνση  Περιφερειακής  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγοί της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι οι ακόλουθοι:
Mouzaki Palace, Το νησί της μάγισσας Κίρκης, Goodys, ΚΙΕRΙΟΝ ΗΟΤEL, Φαγοτόπι, ΘΕΟΝΗ, E-SCHOΟL, COMPULAND, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “LA FIAMMA”, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ, Εστιατόριο «Το Πορτοκάλι», ΙΚΤΕΟ Kαρδίτσας, RESTAURANT «Το Συμπόσιο», Τεχνικός πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Εστιατόριο «Πλίθινο Παντοπωλείο», HOTEL ΑΥΡΑ, ΗΟΤΕL ΑΣΤΡΟΝ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, ACS, KEΡΑΜΑΡΙΟ, Ιππικός Όμιλος «Φιλόνεικος»,  Βρεφικός παιδικός σταθμός « Παιδικός κήπος», Βιντεοσκοπήσεις-Φωτογραφίσεις Κολοβός