33 χρόνια ποιότητας και Πολιτισμού για το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

10/07/2015
image_print

Σε εξέλιξη με συμμετοχές κορυφαίων μουσικών, χορωδιών & ορχηστρών η  διοργάνωση, στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις στο Μουζάκι 

Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων ελλήνων και ξένων μουσικών και ορχηστρών περιλαμβάνει το Διεθνές Φεστιβαλ Καρδίτσας που διοργανώνεται φέτος για 33η χρονιά σε πείσμα της δύσκολης συγκυρίας και των οικονομικών προβλημάτων. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου με το ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου Σέρβου καλλιτέχνη Vladimir Milosevic στην αίθουσα του Ωδείου Ευθυμιάδη, ενώ την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στις 9.30 το βράδυ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace είναι προγραμματισμένη εκδήλωση με την Ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» της Θεσσαλονίκης.

“ Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε  η εύκολη επιλογή για μας θα ήταν να αναβάλλουμε όλες τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Όμως σε πείσμα της συγκυρίας, των δυσκολιών και των προβλημάτων στην 33η διοργάνωση  έχει αρχίσει από 3 Ιουλίου και θα τελειώσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2015 λαμβάνουν μέρος κορυφαίες Χορωδίες, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ οργάνων και Όπερας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα πρόγραμμα που δεν συναντά  κανένας σε επαρχιακή πόλη.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Φεστιβάλ κ. Νικ. Ευθυμιάδης στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 9/7 στο Δημαρχείο Καρδίτσας, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης & Εμπορίου κ. Ορ. Ψαχούλας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κων. Ψημμένος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γ. Μπούκης, ο πιανίστας Vladimir Milosevic, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Ηλ. Σερίφης, ο γνωστός παρουσιαστής κ. Αλ. Κωστάλας και ο Κ.Φ.Α Γραφείο Σχολικών Συμβούλων  Ν. Καρδίτσας κ. Ανδρ. Λάππας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας έχει πλέον καθιερωθεί και καταξιωθεί σε πανελλήνιο, και όχι μόνο, επίπεδο, ως ένας πολύ σημαντικός μουσικός θεσμός.
Ο Δήμος Καρδίτσας είναι πάντοτε αρωγός και συμμέτοχος στις διοργανώσεις-θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό και προωθούν την πνευματική καλλιέργεια και τη μουσική παιδεία.
” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ψημμένος.

Σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή μας χαρακτήρισε το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ο κ. Ψαχούλας, τονίζοντας οτι η Περιφέρεια στηρίζει θεσμούς που προάγουν τον Πολιτισμό.

Διοργάνωση που αντέχει στον χρόνο χαρακτήρισε το Φεστιβάλ ο κ. Μπούκης, ο οποίος επισήμανε οτι αν και σε περιόδους κρίσης πρώτα πλήττεται ο Πολιτισμός, στην Καρδίτσα  ο Πολιτισμός αντέχει.

“Μα ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, χρειάζεται να πιστεύουμε οτι υπάρχει κάτι πέρα από τους αριθμούς και τα λογιστικά. Όπως έλεγε ο Γιόχαν Στράους, σε περιόδους πολύ δύσκολες, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο τη μουσική.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστάλας που εξέφρασε την χαρά του που για μία ακόμα χρονιά θα είναι παρών στο Φεστιβάλ.
Χαρούμενος για τη συμμετοχή του δήλωσε και ο Vladimir Milosevic που εξέφρασε και την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό.
Τη χαρά του για το γεγονός οτι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Μουζάκι εξέφρασε ο κ. Σερίφης τονίζοντας οτι σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή η μουσική λειτουργεί λυτρωτικά για τους ανθρώπους.”


ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ