11/09/2015
image_print

Συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΔΟΠΑΚ και της Δ/ντριας του Δ.Ω.Κ ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς

Στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας που συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια προσφοράς στη μουσική εκπαίδευση της περιοχής μας, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ) κ. Μιχ. Τάντος και η Δ/ντρια του Δ.Ω.Κ. κ. Κατ. Κούβελου.                   

“Ως  Δημοτική Αρχή και ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ στηρίζουμε το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας με την πεποίθηση ότι η προσφορά του για 33 συνεχή χρόνια λειτουργίας είναι ανεκτίμητη στον πολιτισμό και την νεολαία της περιοχής μας.
Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΠΑΚ, εφαρμόζοντας μια κοινωνική πολιτική λόγω της οικονομικής στενότητας των Δημοτών, υιοθέτησε σημαντικές κλιμακούμενες μειώσεις, στα δίδακτρα των σπουδαστών που θα αναφέρει η Κα  Κατερίνα Κούβελου διευθύντρια του Δ.Ω.Κ.
Θα ήθελα να καλέσω και εγώ προσωπικά  τους νέους και τις νέες της περιοχής μας να εγγραφούν στο Ωδείο και να παρακολουθήσουν τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών του, μέσω των οποίων θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της μουσικής και θα ανοίξουν τους ορίζοντες των γνώσεων  τους.”
τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τάντος.

Η Δ/ντρια του Δ.Ω.Κ. κ. Κατ. Κούβελου αναφέρθηκε στα τμήματα που πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος “Φέτος για 33η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο λειτουργούν οι παρακάτω σχολές :πιάνο, κιθάρα, βιολί, ακορντεόν, αρμόνιο ,τρομπέτα, μπουζούκι, ηλεκτροακουστική μουσική καθώς και οι σχολές Ανώτερων θεωρητικών όπως αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση.
Επίσης τμήματα μουσικής προπαιδείας και προωδειακής όπου γίνονται δεκτοί μαθητές και νηπιακής ηλικίας.
Ανάλογα με τις σχολές και τις τάξεις οι σπουδαστές επιβάλλεται να παρακολουθούν και τα υποχρεωτικά μαθήματα όπωςι:ιστορία μουσικής, μορφολογία, αρμονία, πρίμα βίστα, πρακτικό διδασκαλείο, χορωδία, σολφέζ, ντικτέ, ηλεκτροακουστική μουσική, απλή αντίστιξη, οργανογνωσία και συμμετοχή σε οργανικά σύνολα (μουσική δωματίου).
Το διδακτικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στο έργο που διδάσκουν και ανταποκρίνεται άξια στο πρόγραμμα του Ωδείου παρέχοντας υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση.”

Η Δ/ντρια του ΔΩΚ αναφέθηκε και στις εκπτώσεις- μειώσεις των διδάκτων καθώς και στις διευκολύνσεις στην καταβολή τους που παρέχει ο ΔΩΚ και οι οποίες είναι:

Τα δίδακτρα μπορούν κατ' επιλογή των γονέων να καταβάλλονται ως εξής:

Αυτή τη σχολική χρονιά 2015-2016, με την συμπλήρωση των τριάντα τρία χρόνων παρουσίας του ΔΩΚ  στη πόλη μας θα προγραμματίσουμε μια σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων, πάντα με πνεύμα οικονομίας, καθώς και Σεμινάρια με επιμορφωτικό χαρακτήρα τόσο στην οργανική μουσική όσο και στα Ανώτερα Θεωρητικά με σκοπό την συνεχή άνοδο της διδασκαλίας εφαρμόζοντας νέους τρόπους προσέγγισης των μουσικών δεδομένων.
Κατά την σχολική χρονιά που διανύσαμε  έχουν δοθεί πτυχία και Διπλώματα επικυρωμένα από εγκεκριμένες επιτροπές που ορίζει το ΥΠ.ΠΟ. σε σπουδαστές που περάτωσαν την φοίτηση των σπουδών τους και  οι  κάτοχοι τα χρησιμοποιούν για επαγγελματική αποκατάσταση τόσο στη Δημόσια Εκπαίδευση (κατόπιν εξετάσεων) όσο  και στον ιδιωτικό τομέα.
Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι πέντε σπουδαστές του Δ.Ω.Κ. πέρασαν στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα ( Μουσικά Πανεπιστήμια) της χώρας μας ως εξής
Ασκονίτης Ηρακλής  του  Γρηγορίου Μουσικών Σπουδών Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Μπακαλάκος Πέτρος  του Αχιλλέα Μουσικών Σπουδών Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Κατσάρας Αθανάσιος  του Θεοδοσίου Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τμήμα Μουσικής Επιστήμης   και Τέχνης ( Θεσσαλονίκης)
Κουτελίδα Δήμητρα του Κωνσταντίνου Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Μουσικών Σπουδών
Παπαδιά Δήμητρα  του Αντωνίου Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Μουσικών Σπουδών”
κατέληξε η κ. Κούβελου.

Σημειώνεται τέλος οτι οι εγγραφές του ΔΩΚ έχουν αρχίσει και συνεχίζονται για παλιούς και νέους μαθητές και τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα  21 Σεπτεμβρίου 2015.Το ωριαίο πρόγραμμα θα δοθεί  την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015.