32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

21/10/2015
image_print

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ιεζεκιήλ 34 (4ος όροφος), Τ.Κ. 43131
Τηλ. 24410-72347 / Fax. 24410-27190
SITE :www.enpolis.gr / email: enpolisk@gmail.com

ΘΕΜΑ : «Από 4 έως 13 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας – Αναλυτικά η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής»

Από 4 έως 13 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ήδη, έχει αρχίσει να κοινοποιείται η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής σε όλους τους ερασιτεχνικούς θεατρικούς θιάσους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την Κύπρο και, για άλλη μια φορά, το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό.

Oι διοργανωτές θέτουν τον πήχη των στόχων ακόμα πιο ψηλά ετοιμάζοντας ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο τόσο του κύρους του θεσμού, όσο και των προσδοκιών του θεατρόφιλου κοινού.

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2016.

Πιο αναλυτικά, η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής έχει ως εξής :

«Α. Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, οργανώνει, από 4 έως 13 Μαρτίου 2016, το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας στην ευρύτερη περιοχή.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος 8 θίασοι οι οποίοι θα επιλεγούν από Επιτροπή Επιλογής Έργων.

Η Κριτική Επιτροπή, που θα αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου, θα επιλέξει:

Τρία βασικά βραβεία

Εννέα τιμητικά βραβεία

Επίσης, θα αποδοθεί και το ειδικό Βραβείο Κοινού.

Β. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Βιογραφικό του ερασιτεχνικού θιάσου (απαραίτητα και τα στοιχεία επικοινωνίας).
 2. DVD της θεατρικής παράστασης με τους συντελεστές που θα μετάσχουν στο Φεστιβάλ (οι οποίοι θα πρέπει να είναι οι ίδιοι που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ), φωτογραφίες και – εφόσον η παράσταση επιλεγεί – αναλυτικό σημείωμα με τους ηθοποιούς και τους ρόλους που ερμηνεύει ο καθένας από αυτούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές και τις ιδιότητές τους (σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική σύνθεση, μουσική επιμέλεια κλπ). Το υλικό που θα μας αποσταλεί δεν θα επιστραφεί.
 3. Το θεατρικό έργο δεν θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί την τελευταία χρονιά (επισυνάπτεται αναλυτική κατάσταση με τα έργα που παίχτηκαν κατά το έτος 2015).
 4. Για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ είναι απαραίτητη η έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
 5. Ο κάθε θίασος μπορεί να συμμετάσχει μόνον με ένα έργο.
 6. Η συνολική διάρκεια της κάθε παράστασης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 50 ΄.
 7. Η συμμετοχή πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (Ιεζεκιήλ 34, 4ος όροφος, Καρδίτσα, Τ.Κ. 43131) το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2016 (σφραγίδα Ταχυδρομείου ή κούριερ)».

Τα έργα που παρουσιάστηκαν την τελευταία χρονιά
31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (2015)

 1. «2 ½ φόνοι και 1 buldog» των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου
 2. «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα
 3. «Πες πως είναι αύριο, πες πως ήταν χθες» (μονόπρακτα σε κείμενα των Μ. Ευθυμιάδη, Γ. Σκούρτη, Π. Κοροβέση και Μ. Ποντίκα)
 4. «Ο πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ
 5. «Ο βάλτος είναι πάντα εκεί…» του Γιάννη Ταϊπλιάδη
 6. «Ρώσικη σαλάτα» (μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ)
 7. «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή
 8. «Γέρμα» του Φρ. Γκ. Λόρκα

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας
Μανώλης Στεργιόπουλος                    Βασίλης Αγραφιώτης