30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

27/02/2014
image_print

Συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το Δ.Σ.  της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων

Συνάντηση με την Διοίκηση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας είχαν την Πέμπτη 27/2 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός και ο Αντιδήμαρχος κ. Στ. Παπαγεωργίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μαν. Στεργιόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του δευτεροβάθμιου πολιτιστικού οργάνου της περιοχής μας, ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή για την πορεία των προετοιμασιών του 30ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, από 21 έως 30 Μαρτίου 2014, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (Π.Ε.Δ.).

Όπως ανέφεραν η Επιτροπή Θεάτρου ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών που υποβλήθηκαν για το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, – που φέτος θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής- ενώ κατέληξε και στα τιμώμενα πρόσωπα, στα οποία στο εξής θα περιλαμβάνονται και Καρδιτσιώτες.

Ο κ.Παπαλός και ο κ. Παπαγεωργίου συνεχάρησαν αρχικά τη Διοίκηση της ΕΠΣΚ για την ανάληψη των καθηκόντων της, επισημαίνοντας οτι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμος Καρδίτσας θα βρίσκονται στο πλευρό τους σε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, κοινή ήταν η εκτίμηση οτι αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή μας, ο οποίος στα 30 χρόνια της διοργάνωσης, έφερε τους Καρδιτσιώτες κοντά στην ευγενή τέχνη του Θεάτρου και τους έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις κορυφαίων κλασικών και σύγχρονων θεατρικών συγγραφέων, γι' αυτό και αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους.

“Για την Καρδίτσα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποτελεί μέσω του Φεστιβάλ πανελλήνιο πολιτιστικό και πολιτισμικό σημείο αναφοράς και να διαμορφώνει την εικόνα και τον χαρακτήρα της «Καρδίτσας του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων».
Ο Δήμος όπως κάθε χρόνο θα στηρίξει και φέτος με κάθε τρόπο τη διοργάνωση
” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαλός.