05/02/2021

1η Ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Καρδίτσας

image_print

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον και έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, πήρε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο την περιβαλλοντικη, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας αφορούν σε μία σύγχρονη πολυτροπική μετακίνηση μέσω της προώθησης του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλεια, μέσω κατάλληλων παρεμβάσεων και με την προαγωγή των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει με την αλλαγή της φιλοσοφίας της μετακίνησης στην πόλη.

Η ενεργή συμμετοχή σας, φορέων και πολιτών, είναι πολύ σημαντική και καθοριστική, ώστε να χαραχθεί η στρατηγική και η δράση του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη.

Η εμπλοκή των πολιτών και των φορέων στη διαδικασία εκπόνησης του ΣΒΑΚ ενισχύει τον χαρακτήρα του συμμετοχικού σχεδιασμού. Η συμμετοχικότητα επιτυγχάνεται τόσο μέσα από τις διαβουλεύσεις, όσο και μέσα από την εκτενή έρευνα ερωτηματολογίων.

Οι φορείς και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσής τους σχετικά με την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των ερευνών και των διαβουλεύσεων του ΣΒΑΚ, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΒΑΚ Δήμου Καρδίτσας. (Σύνδεσμος: https://karditsamobility.wixsite.com/svak)

Σας προτρέπουμε να μπείτε στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Καρδίτσας, https://karditsamobility.wixsite.com/svak ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που σας ενδιαφέρει ή να καταθέσετε προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας ή τις ιδέες σας για μια καλύτερη πόλη και έναν καλύτερο Δήμο.

Τέλος, ο Δήμος Καρδίτσας σας προσκαλεί στην 1η Ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου, η οποία θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα έναρξης 12:00.

Για τη συμμετοχή σας στην διαβούλευση, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας ένα τέταρτο πριν την προγραμματισμένη ώρα (11:45) επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Join from the meeting link
https://municipalityofkarditsa.my.webex.com/municipalityofkarditsa.my/j.php?MTID=mcfae84919ef916f762883018e7e4a237

Join by meeting number
Meeting number (access code): 181 228 2042
Meeting password: 1234