Ξεκινά η κατασκευή του βάθρου του έφιππου ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη

Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας
Ξεκινά η κατασκευή του βάθρου του έφιππου ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη
Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φωτ. Αλεξάκος

Εργασίες για την κατασκευή του βάθρου, όπου θα τοποθετηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ξεκινούν το επόμενο διάστημα. Το έργο κατασκευής του βάθρου είναι προϋπολογισμού 67.000 € και τη σχετική σύμβαση με τον μειοδότη του διαγωνισμού υπέγραψε στις 11/8 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος.

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση μέρους εμβαδού 64,35 τ.μ. στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Καρδίτσας. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν την κατασκευή βάθρου διαστάσεων 5,39 x 2,19 μ, και ύψους 3,80 μ, το οποίο θα ντυθεί με μάρμαρο «Μαρμαράς», χρώματος ημίλευκου και πάχους 5 εκ., πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας του έφιππου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Σε απόσταση από το βάθρο και περιμετρικά αυτού θα κατασκευαστεί τοιχίο ύψους 0,30 μ και πλάτους 0,20 μ, το οποίο επίσης θα ντυθεί με μάρμαρο «Μαρμαράς», χρώματος ημίλευκου, πάχους 3 εκ. Ενδιάμεσα, το κενό θα καλυφθεί από εμπλουτισμένο φυτικό χώμα και θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος χλοοτάπητας.

Δύο προβολείς θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχους υπάρχοντες στύλους ηλεκτροφωτισμού, εκατέρωθεν του ανδριάντα και σε απόσταση 18,00 μ περίπου από αυτό και τέσσερα επίσης προβολάκια θα τοποθετηθούν στη βάση του βάθρου, για τον φωτισμό του αγάλματος. Η προθεσμία ολοκλήρωση του βάθρου είναι 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται οτι τη φιλοτέχνηση του έφιππου ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη έχει αναλάβει η Πατρινή γλύπτρια Νικολίτσα Λεοντή, έπειτα από Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2009. Η χύτευση του έργου έχει ολοκληρωθεί και ο ανδριάντας αναμένεται να τοποθετηθεί στο βάθρο του εντός του 2017.