Ξεκινά η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

«ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα παιδιά καταγράφουν και ερευνούν»
Ξεκινά η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου, με κάθε επισημότητα, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται σε περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Από 20 Ιουνίου έως και 7 Σεπτεμβρίου, σε 9 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σας υποσχόμαστε τρελές περιπέτειες, με θέμα, τα… «Αγαπημένα Δεδομένα».!!!

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. έχουν προγραμματίσει περίπου 120 εργαστήρια, Στα εργαστήρια αυτά οι Βιβλιοθήκες θα μεταμορφωθούν σε εργοστάσια δεδομένων. Οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά – ερευνητές, τα οποία καλούνται να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή δεδομένα που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών. Δεδομένα ακόμη, καλούνται να ανακαλύψουν μέσα στον κόσμο της πόλης τους, μαθαίνοντας να πα­ρατηρούν τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 11 το πρωί, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού».

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://goo.gl/forms/UsoM82muyS2rERKl1

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!