Βάφω με χρώματα……..μια βαλίτσα με εισιτήριο ένα βιβλίο, στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Με δύο όμορφες δράσεις συνεχίστηκε η εβδομάδα, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου σε δύο παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου Καρδίτσας, η 8η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και τίτλο “Για φαντάσου…..”

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη της συνοικάς “Λάκας Μαντζάρα”, βάψαμε με εικόνες από το εσωτερικό της βιβλιοθήκης, τους εξωτερικούς τοίχους. Τα παιδιά με την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του Μουσικού Σχολείου κυρίας Κωνσταντίνας Ντζιαβού, έδωσαν χρώμα και όμορφες εικόνες στους εξωτερικούς τοίχους της βιβλιοθήκης.Τα παιδιά έπαιξαν με τα χρώματα και το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Στο τέλος, στο κάθε βιβλίο που σχεδίασαν στον τοίχο δώσαμε και έναν τίτλο…

Για φαντάσου…μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα. Έτοιμοι για ένα ταξίδι καλοκαιρινό στο βουνό, στη θάλασσα με πλοίο, με τρένο, με….ποδήλατο, είμαστε στην παιδική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκκλησίου. Φτιάχνουμε βαλίτσες και με εισιτήριο ένα βιβλίο ταξιδιάρικο, με περιπέτεια, γεμάτο περιπλάνηση, που δανειζόμαστε από τη βιβλιοθήκη μας, ξεκινάμε ταξίδι στο μέλλον, το παρελθόν, το παρόν, ταξίδι στη χαρά…

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: σε δύο παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα:

Στην Παιδική βιβλιοθήκη της συνοκίας “Αγίας Παρασκευής”“Για φαντάσου….το καλοκαίρι”. Την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν….Τα παιδιά θα φτιάξουν τον δικό τους πίνακα του καλοκαιριού.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού”- “Φύσα φύσα το φεγγάρι”.Το φεγγάρι, αιώνιο σύμβολο στους μύθους, τις παραδόσεις, τα τραγούδια, την ποίηση και την πεζογραφία, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική. Το φεγγάρι, που ακολουθεί τον κύκλο του χρόνου και της ζωής. Το φεγγάρι, που εμγανίζεται, χάνεται, μεταμορφώνεται, μιλάει, γελάει και κλαίει στα παραμύθια και σε πολλά βιβλία για παιδιά.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών.

Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Κι αυτό το καλοκαίρι οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!