“Τρέχουν” τα έργα των αναπλάσεων στην Δ.Ε. Καλλιφωνίου

Αυτοψία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου και του Αντιδημάρχου κ. Γιαν. Γεννάδιο στο χώρο εργασιών ανάπλασης της πλατείας του Παληουρίου

Αυτοψία στο χώρο εργασιών που εκτελούνται για την ανάπλαση της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Παληουρίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για την Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου κ. Γιαν. Γεννάδιο.

Ο κ. Αλεξάκος, με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση του έργου πραγματοποίησε τη νέα αυτοψία, διαπιστώνοντας οτι το έργο “Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Ε. Καλλιφωνίου Δήμου Καρδίτσας” εξελίσσεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και εξέφρασε την ικανοποίησή του στους κατασκευαστές του έργου κ.κ. Ηλ. Βασιλείου και Δημ. Σίσκο, που τον διαβεβαίωσαν οτι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα και από τη συμβατική προσθεσμία.

Υπενθυμίζεται οτι στο πλαίσιο του έργου εκτελούνται εργασίες για τη συνολική ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στις Τοπικές Κοινότητες Απιδιάς, Δαφνοσπηλιάς, Ζαϊμίου, Παληουρίου και Καλλιφωνίου στη δημοτική ενότητα Καλλιφωνίου του Δήμου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η πλακόστρωση πλατειών και πεζοδρομίων, η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι) καθώς και η τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς στην πλατεία της Τ.Κ.Καλλιφωνίου. Επίσης, περιλαμβάνεται η καθαίρεση όλων των παλαιών δομικών στοιχείων σε υπάρχοντες διαμορφωμένους χώρους, αλλά και η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων απορροής των όμβριων υδάτων.

Συνολικά θα παραδοθούν σε χρήση από τους πολίτες 4.388 τ.μ. νέας πλακοστρωμένης επιφάνειας σε πλατείες των οικισμών, 5.756 τ.μ. πλακοστρωμένων πεζοδρομίων, καθώς και όλα τα απαραίτητα δίκτυα και ο αστικός εξοπλισμός.