Τοποθέτηση Δημάρχου Καρδίτσας στην κυβερνητική σύσκεψη

Την εναρκτήρια τοποθέτηση έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης στη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Εισαγωγικά ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους υπογράμμισε τα παρακάτω: «Το γεγονός ότι πολύ συχνά βρίσκονται στην περιοχή μας στελέχη της κυβέρνησης δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Θεσσαλία που δοκιμάστηκε σκληρά. Είναι δεδομένο ότι κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση συνεργάζονται στενά για την επίλυση των προβλημάτων που άφησαν στην περιοχή οι δύο σφοδρές κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Θεωρώ ότι στο επίπεδο της άμεσης παρέμβασης τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή από κοινού κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη κερδίσαμε το στοίχημα, τηρουμένων των αναλογιών του μεγέθους της κακοκαιρίας.

Θυμίζω ότι η Καρδίτσα έγινε μέσα σε λίγες ώρες κέντρο διάσωσης και προσωρινής φιλοξενίας για εκατοντάδες Θεσσαλούς συμπολίτες μας, που δοκιμάστηκαν σκληρά. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάστηκε όλοι να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Καρδίτσα μετρά ήδη τέσσερα σοβαρά πλημμυρικά επεισόδια τα τελευταία χρόνια. Στο μεσοδιάστημα από την κυβέρνηση και από την περιφέρεια έγιναν μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Και ενώ σε ένα βαθμό έχουμε αντιπλημμυρική προστασία δεν έχουμε αντιπλημμυρική θωράκιση. Χρειάζεται λοιπόν όλοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η σημερινή σύσκεψη – συνέχισε ο Δήμαρχος – νομίζω ότι είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Καρδίτσας τον οποίο εκπροσωπώ, θα ήθελα επιγραμματικά να τονίσω πως για εμάς μεγάλα στοιχήματα είναι η αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί. Ήδη έχουμε αναλυτικά ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Σε τίτλους μόνο θα πω ότι έχουμε θέματα με κατεστραμμένες γέφυρες, με εκτενείς ζημιές στην αγροτική οδοποιία, με μεγάλες ζημιές σε αρδευτικές και αποστραγγιστικές υποδομές. Ακόμη προβλήματα υπάρχουν με τις υποδομές ομβρίων της πόλης και των κοινοτήτων μας.

Τέλος μεγάλα είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στον αγρο – κτηνοτροφικό τομέα αλλά και στους επιχειρηματίες. Η γρήγορη επίλυση αυτών των προβλημάτων σχετίζεται με το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της περιοχής μας» κατέληξε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος