Τοποθέτηση Δημάρχου Καρδίτσας στη συνέντευξη τύπου για την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

music-notesH Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, είναι ένας νέος, αλλά ήδη καταξιωμένος θεσμός για την περιοχή μας που συμβάλει στην καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με κοινή αγάπη για τη Χορωδιακή Μουσική να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας.

Είναι κοινά αποδεκτό οτι το χορωδιακό τραγούδι συμβάλει στην πνευματική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών λειτουργώντας ταυτόχρονα και παιδαγωγικά, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, την υπακοή στους κανόνες, να λειτουργήσουν ομαδικά, να αναλάβουν ευθύνες, να συμμετέχουν συλλογικά στη μουσική έκφραση.

Η περιοχή μας έχει παράδοση στο χορωδιακό τραγούδι, γι’ αυτό και ο θεσμός της Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών βρήκε αμέσως απήχηση και αγκαλιάστηκε από τους τοπικούς φορείς και όλους τους Καρδιτσιώτες και χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς.

Ως Δήμος Καρδίτσας είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην ανάδειξη του Πολιτισμού σε όλες του τις μορφές και στην υποστήριξη κάθε προσπάθειας που εξυπηρετεί αυτό το στόχο, γι’ αυτό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας στηρίζουμε το θεσμό.

Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή της 5η Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην διοργάνωση και ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας στα μέλη και τους συνοδούς των Σχολικών Χορωδιών που συμμετέχουν.

Να καλωσορίσω επίσης τον φίλο της Καρδίτσας, κ. Αλέξη Κωστάλα που για δεύτερη χρονιά είναι μαζί μας για να παρουσιάσει τη διοργάνωση και να καλέσω τους δημότες να την παρακολουθήσουν και να ανταμοίψουν με το ζεστό τους χειροκρότημα τις προσπάθεις των παιδιών.