Το Μουσικό Σχολείο στηρίζει τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του σχολείου, στις 20/12 στο Κινηματοθέατρο και στις 22/12 στο χώρο του σχολείου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
Θα πλαισιώσει επίσης μαζί και με τον Αθλητικό Σύλλογο Καρδίτσας και την Ημέρα Αλληλεγγύης
που διοργανώνεται την Παρασκευή 18/12 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου από την Ομάδα έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου και την Διοίκηση του Νοσοκομείου

Θερμός υποστηρικτής της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας είναι το Μουσικό Γυμνάσιο. Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του σχολείου, που θα γίνουν στις 20/12/15 στο Κινηματοθέατρο και στις 22/12/15 στο χώρο του σχολείου, θα παρευρίσκονται μέλη και εθελοντές της Ομάδας Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου ώστε να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες.

Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου θα πλαισιώσει επίσης εθελοντικά με Χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα και την “Ημέρα Αλληλεγγύης” που διοργανώνει την Παρασκευή 18/12/15 και ώρα 12 π.μ. – 2.00μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ενόψει Χριστουγέννων η Ομάδα Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας με σκοπό την στήριξη οικονομικά αδύναμων οικογενειών από το Μητρώο της Κοιν. Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας.

Την κοινωνική αυτή δράση θα πλαισιώσουν επίσης εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Συλλόγου Καρδίτσας, η οποία θα επισκεφθεί ασθενείς και θα παραδώσει ευχετήριες κάρτες , που θα είναι δημιουργίες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας.

Ενόψει των παραπάνω κοινωνικών δράσεων δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου, της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ελ. Αντωνίου, του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Θωμ. Καρανίκα, του Υπεύθυνου Σχεδιασμού του Αθλητικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Χρ. Δεληγιάννη, του Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου κ. Σωτ. Ριζά, του καθηγητή του σχολείου και υπεύθυνου των παραπάνω εκδηλώσεων κ. Ηλ. Παππά, της Προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κατ. Καφαντάρη και της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Φ. Γκαραγκούνη.

“Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και θεωρούμε οτι όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν μεγάλες ανάγκες. Ήδη λειτουργούμε με επιτυχία το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την Τράπεζα Ρουχισμού, ενώ προετοιμάζουμε τη λειτουργία Εστίας Φιλοξενίας και Δανειστικής Βιβλιοθήκης Φροντιστηριακών Βιβλίων.
Σ' αυτή την προσπάθεια μπορούν να βοηθήσουν όλοι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τους φορείς και τους εθελοντές που συμπράτουν για να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πιο αδύναμους συμπολίτες και να καλέσω όλους τους δημότες, ιδιαίτερα αυτή την εορταστική περίοδο, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτούς που μας χρειάζονται”
τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος.

Η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε αναλυτικότερα στις παραπάνω δράσεις, καθώς και σε δύο ακόμη:

  • Το περίπτερο «Δώρο σε ένα φιλαράκι που δεν γνώρισα» που φιλοξενείται στο χώρο της Παυσιλυπούπολης , όπου θα συγκεντρώνονται παιχνίδια γραφική ύλη και βιβλία σε καλή κατάσταση από 13/12 έως 06/01/16 για να χαριστούν σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να τα ' αγοράσουν.
  • Τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα 21/12/15 από τις 10 π.μ έως τις 10 μ.μ

“Καλούμαστε όλοι αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε με αγάπη προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, να προσφέρουμε όσο μπορούμε .” τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου.

Με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία του Μουσικού Γυμνασίου να στηρίξει τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου μίλησε και ο κ. Θωμ. Καρανίκας τονίζοντας παράλληλα οτι αποτελεί ένα πρωτοποριακό σχολείο που παρέχει μουσική αλλά και γενική παιδεία υψηλού επιπέδου.

“Ο Δήμος δίνει για μία ακόμα φορά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στο σχολείο να ανοιχθεί στην κοινωνία που αποτελεί ένας από τούς βασικούς του στόχους.” τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Ριζάς υπογράμμισε οτι το Μουσικό σχολείο πρωτοπορεί στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας και παράλληλα είναι ένα σχολείο με κοινωνική ευαισθησία που θέλει να συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις.

Τέλος ο κ. Δεληγιάννης τόνισε οτι ο Α.Σ.Κ. θεωρεί πολύ σημαντικό να συμμετέχει σε δράσεις αλληλεγγύης και να προσφέρει πάντα εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε κοινωφελείς σκοπούς. Στο πλαίσιο αυτό έχει σκοπό την περίοδο των εορτών να διοργανώσει και φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ.