Το Κοινωνικό Φαρμακείο ευχαριστεί τους φορείς και τις υπηρεσίες για την σημαντική βοήθειά τους

Η πλημμύρα που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας πριν από περίπου δύο μήνες ήταν  καταστροφική. Στο μέτρημα των καταστροφών συμπεριλαμβάνετε και  η αποθήκη φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου η οποία βρισκόταν στο υπόγειο του κτηρίου του ΚΑΠΗ Καρδίτσας. Η αποθήκη φαρμάκων πλημμύρησε κατά 90%, αφού το νερό έφτασε πάνω απο το 1,50 μέτρο, και τα φάρμακα που διέθετε η δομή καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Όλη η ομάδα προσωπικού εργάστηκε με εντατικούς ρυθμούς ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη και ως εκ τούτου να λειτουργεί κανονικά η δομή απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά την πλημμύρα και να καλύπτονται οι ανάγκες των ωφελουμένων της δομής. Συγκεκριμένα, απο την ημέρα της καταστροφής μέχρι και σήμερα η δομή εξυπηρέτησε περίπου 120 ωφελούμενους αφού δημοσιοποιήθηκε άμεσα έκκληση για βοήθεια σε φάρμακα και η απήχηση ήταν άμεση και πάρα πολύ μεγάλη.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα απέστειλαν φαρμακευτικό υλικό δωρεάν με τα ΚΤΕΛ Καρδίτσας και με τα ΕΛΤΑ οι κάτωθι φορείς από όλη την  Ελλάδα:

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ:

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΩΤΗΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ)

ΖΥΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ)

ΝΤΑΟΥΝΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΞΑΝΘΗ)

ΣΟΥΦΛΑΚΟΥ ΚΩΣΤΗ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)

ΚΑΡΡΑ ΕΙΡΗΝΗ (ΣΑΜΟΣ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΕΡΡΩΝ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜ. ΣΥΛΛΟΓΟ)

ΘΕΡΜΟΥ

ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΜΙΑΣ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΘΕΡΜΗΣ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΒΥΡΩΝΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΙΛΙΟΥ

ΔΡΑΜΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΧΙΟΥ

ΣΥΡΟΥ

ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΝΑΞΟΥ

ΣΑΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

OPHTHALMICA

ΤΣΙΑΡΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

ΕΛΠΕΝ ΑΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΦΑΡΜΑΡ Α.Β.Ε.Φ.Κ.

ΑΛΛΑ:

ΑΚΤΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ -ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ”

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ

ΕΠΑΨΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ-JUNIOR ACADEMY-ΧΕΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ- ΑΝΔΡΕΑΣ              ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΕΡΟΝΤΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ”

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ ΧΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ

Όλα τα φάρμακα που κατέφθαναν στη δομή ελέγχθηκαν, καταμετρήθηκαν, καταγράφηκαν και ταξινομήθηκαν ανά είδος. Αρωγός σ΄ αυτή τη διαδικασία ήταν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Καρδίτσας όπου οι εθελοντές του φορέα αυτού συμμετείχαν και βοηθούσαν καθημερινά στη διαδικασία παραλαβής των φαρμάκων.

Ευχαριστούμε θερμά για την  άμεση ανταπόκριση όλων των φορέων και υπηρεσιών. Χάρη σε όλους εσάς ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε πολύ γρήγορα τις ανάγκες για φάρμακα των ωφελούμενων- πλημμυροπαθών.  Η αποθήκη φαρμάκων της δομής ξανά στήθηκε και πλέον διαθέτει μεγάλες ποσότητες και σχεδόν όλα τα είδη φαρμάκων, μπορούμε λοιπόν να πούμε με βεβαιότητα οτι η κρίση λειτούργησε ως ευκαιρία και αναβάθμισε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

Κινήσεις τέτοιου είδους αποδεικνύουν  την αγάπη για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και μας αφήνουν να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Τέτοιες ενέργειες ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Κλείνοντας, ενημερώνουμε οτι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας είναι μια κοινωνική δομή που παρέχει στους ωφελούμενους (ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις π.χ. χαμηλό εισόδημα) δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει κυρίως μέσα απο χορηγίες και δωρεές που γίνονται απο φαρμακευτικές εταιρείες, ιδιωτικά φαρμακεία και απο τους πολίτες.  Είναι ενταγμένο στο ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020¨ και χρηματοδοτείται απο το ΕΚΤ.