Τις Τ.Κ. Μολόχας, Απιδιάς, Αμπελικού, Καροπλεσίου και Αγ. Θεοδώρου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα των χωριών και εξήγησε στους προέδρους τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους

Τις Τοπικές Κοινότητες Μολόχας, Απιδιάς, Αμπελικού, Καροπλεσίου και Αγ. Θεοδώρου  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους προέδρους Ηλία Ζυγούρη (Μολόχας) Γεώργιο Σκρέκο (Απιδιάς), Ηλία Παπουλάκο (Αμπελικού), Κων/νο Γιαννουσά (Καροπλεσίου) και Κων/νο Νταρακλίτση (Αγ. Θεοδώρου). Με τους προέδρους επισκέφτηκε σημεία που είτε γίνονται παρεμβάσεις είτε προγραμματίζεται να γίνουν. Ειδικότερα οι πρόεδροι έθεσαν στο Δήμαρχο ζητήματα που αφορούν σε αποκαταστάσεις από τον Ιανό καθώς και σε άλλα χρονίζοντα προβλήματα των περιοχών τους όπως ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις σε πλατείες, πλακοστρώσεις κλπ. Επίσης τον ευχαρίστησαν για το συνεχές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τις Κοινότητες του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους προέδρους ότι η Δημοτική Αρχή ήδη έχει αρχίσει και υλοποιεί ένα αρκετά ενισχυμένο χρηματοδοτικό πακέτο μέσω της ΣΑΤΑ για να λυθούν χρόνια προβλήματα στα χωριά τους. Το ύψος της ΣΑΤΑ που θα διατεθεί συνολικά στις Τοπικές Κοινότητες θα ανέλθει στα 2 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Ακόμη επισήμανε ότι με σωστή ιεράρχηση αυτά τα χρήματα, συνδυασμένα και με σειρά άλλων παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αλλάξουν την εικόνα των χωριών. Ο κ. Τσιάκος συμπλήρωσε ότι στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί έργα όπως η αγροτική οδοποιία που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις στις πλατείες των χωριών, παρεμβάσεις στο φωτισμό, παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές που επίσης σε πολλά χωριά θα κατασκευαστούν από την αρχή, η ανακατασκευή των γηπέδων ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργολαβίες για την αποκατάσταση των επιπτώσεων του Ιανού. Τέλος εξήγησε ότι εκτός των παραπάνω θα γίνουν, σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις μεγάλων έργων υποδομής, που έχουν υποστεί ζημίες εξ αιτίας της πλημμύρας.   Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε σε αυτή τη φάση τις επισκέψεις στα χωριά. Όπως δήλωσε η διαδικασία των επισκέψεων και των επαφών με τους προέδρους και τους κατοίκους των χωριών θα είναι διαρκής. «Ήδη προγραμματίστηκαν μια σειρά έργων που θα γίνουν μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και ιδιαίτερα μέσω της ΣΑΤΑ. Θα παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν προσεχώς σε όλες τις κοινότητες, ώστε  το ταχύτερο να παραχθεί έργο που θα αποδοθεί στους δημότες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.