Θετική και ελπιδοφόρα η πορεία του Παυσιλύπου

Οι παρεμβάσεις της Διοίκησης με τη βοήθεια και των εργαζομένων έφεραν κερδοφόρα αποτελέσματα το πρώτο 8μηνο του 2015

Σε ιδιαίτερα θετική τροχιά κινείται το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, όπως επιβεβαιώνουν και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης  που αφορούν το πρώτο 8μηνο του 2015, κατά το οποίο το αναψυκτήριο είχε σημαντικά κέρδη, έναντι ζημιών που εμφάνιζε το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Ειδικότερα το διάστημα από 1/1/2015 έως και 31/8/2015 η “Παυσίλυπο ΑΕ ΟΤΑ” είχε κέρδη 12.975,12 € , ενώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2014 η επιχείρηση είχε ζημία ύψους 8.805,49 €.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της έκθεσης διαχείρισης προκύπτει οτι η μεταστροφή της πορείας της επιχείρησης σε θετικό πρόσημο στηρίχθηκε κυρίως στη μείωση των εξόδων που πέτυχε η Διοίκηση με εξορθολογισμό μισθών και ασφαλιστικών εισφορών  και μείωση αμοιβών και εξόδων τρίτων.

Όσον αφορά τα έσοδα του 8μήνου διατηρήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του πρώτου 8μήνου του 2014, εκτιμάται όμως οτι θα ήταν αυξημένα τουλάχιστον κατά 7%, αν η παιδική χαρά που αποτελεί πόλο έλξης των παιδιών της πόλης και των οικογενειών τους δεν παρέμενε κλειστή λόγω των εκτελούμενων εργασιών ανάπλασης και αναβάθμισής της.

Η επικείμενη επαναλειτουργία της παιδικής χαράς, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τονώσει και τα έσοδα της επιχείρησης το τελευταίο 3μηνο του 2015.

Θετικά αποτελέσματα είχε και η προσπάθεια της Διοίκησης να αναδείξει το Παυσίλυπο σε χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων τοπικών φορέων, συλλόγων, αλλά και κοινωνικών εκδηλώσεων συμπολιτών. Το πρώτο 8μηνο του 2015 ο αριθμός των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Παυσίλυπο ανήλθε σε 144.

Συμπερασματικά, διαφαίνεται οτι η  Διοίκηση,  με την βοήθεια των εργαζομένων και την στήριξη της Δημοτικής Αρχής έχει θέσει τις βάσεις για την εξασφάλιση της  βιωσιμότητας και μιας σταθερά ανοδικής πορείας του Παυσιλύπου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Καρδιτσιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Η Πρόεδρος της Παυσίλυπο ΑΕ ΟΤΑ κ. Αλκ. Κολοκύθα σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου 8μήνου του 2015 τόνισε μεταξύ άλλων.

Το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, στην “καρδιά” ενός από τα ομορφότερα πάρκα της χώρας,  αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για την πόλη μας και πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.
Ως Διοίκηση της επιχείρησης μαζί με τους εργαζόμενους και με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνολική αναβάθμιση του χώρου και των υπηρεσιών που παρέχει στους συμπολίτες. Τα αποτελέσματα του πρώτου 8μήνου της χρονιάς, αν και μια περίοδος με αντικειμενικές δυσκολίες τόσο λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης,  όσο και λόγω της μη λειτουργίας της παιδικής χαράς,  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και μας δίνουν ακόμα περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Πιστεύω οτι οι Καρδιτσιώτες θα εκτιμήσουν την προσπάθεια αυτή και θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν, όπως το έκαναν μέχρι τώρα και ακόμα περισσότερο.”