Τα σημεία στίξης

Συνεχίστηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, και την Τρίτη 8 Αυγούστου και συγκεκριμένα στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» , η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Σημεία στίξης, σημάδια που ζωντανεύουν και χρωματίζουν τις λέξεις, τις προτάσεις, τα κείμενα και τους προσδίδουν νόημα κάνοντας την ανάγνωση πιο απολαυστική. Τα παιδιά μέσω της συγκεκριμένης δράσης γνώρισαν τα σημεία στίξης, αρχικά μέσα από μια διαφορετική ματιά, όπως εκείνα αποτυπώνονται στις εικόνες της Kveta Pachofska.

Στη συνέχεια, τα παιδιά, επιλέγοντας το καθένα ένα σημείο στίξης (τελεία, κόμμα, παύλα, κ.ά.) και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, μεταμόρφωσαν τα σημεία στίξης σε πρόσωπα, ζώα και ποικίλα αντικείμενα. Οι δημιουργίες τους εκπληκτικές!

Τέλος, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αποσπάσματα βιβλίων από τα οποία έλειπαν τα σημεία στίξης. Το συμπέρασματα κοινό: « Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από όσα διαβάζουμε, κυρία». Στο σημείο αυτό τα παιδιά προσπάθησαν να τοποθετήσουν στη σωστή θέση το κατάλληλο σημείο στίξης. Στο τέλος, επενέλλαβαν την ανάγνωση του ίδιου κειμένου με ένα χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους γιατί πλέον κατανοούσαν πλήρως το νόημα του κειμένου και ταυτόχρονα την αξία της χρήσης των σημείων στίξης.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζεται στη Παιδική Βιβλιοθήκη «Λάκα Μαντζιάρα» με μια ακόμα δράση το θέμα της οποίας είναι «Twister». Τα παιδιά θα παίξουν το γνωστό τους παιχνίδι twister.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!


bibliothiki bibliothiki-01 bibliothiki-02 bibliothiki-03 bibliothiki-04 bibliothiki-05