Τα “μυστικά” της Παυσιλυπούπολης αποκαλύπτονται…

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το θεματικό πάρκο της “Παυσιλυπούπολης” που θα οργανώσει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας στο άλσος του Παυσιλύπου και το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα Κάστρα και τους Ιππότες. Η Οργανωτική Επιτροπή σε στενή συνεργασία με την κατασκευαστική ομάδα υλοποιούν μία μία τις πρωτότυπες ιδέες τους και τα σχέδια του πάρκου και ολοκληρώνουν βήμα βήμα τις εντυπωσιακές τρισδιάστατες κατασκευές που θα διαμορφώσουν ένα παραμυθένιο σκηνικό στο πανέμορφο άλσος.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται και κάποια από τα “μυστικά” της φετινής Παυσιλυπούπολης…

Το Παιχνιδόσπιτο των Χριστουγέννων & Το σπίτι των Δραστηριοτήτων

Η ποιοτική ψυχαγωγία με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες να προάγουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τις βιωματικές δράσεις, τη γνώση, τη διέξοδο από την καθημερινότητα της «ψυχαγωγικής διεξόδου» μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί βασικό σκοπό και στόχο της διοργάνωσης .

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω, δημιουργήσαμε τα 2 θεματικά σπιτάκια, τα οποία στελεχώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου με έμπειρους και εξειδικευμένους παιδαγωγούς και εμψυχωτές, έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς ειδικότερα επισκέπτες μας, να απολαύσουν μια διαφορετική εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

…πολλά παιχνίδια, πολλές κατασκευές, πολλά δρώμενα!!!θα παίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Θα χαρούμε δημιουργικά. Θα γίνουμε μια μεγάλη συνεργατική ομάδα. Σας περιμένουμε όλους. Οι δράσεις είναι πολλές και καθημερινές.

«Με χώμα και νερό» Εργαστήρι πηλού

Σημείο αναφοράς των επισκεπτών κατά τη διάρκεια των δυο προηγούμενων διοργανώσεων, αποτέλεσε το εργαστήρι πηλού. Εκεί όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να εκφραστούν. Το πιο βιωματικό – καλλιτεχνικό εργαστήρι, σας μυεί στα μυστικά της τέχνης της κεραμικής με τον πιο άμεσο τρόπο…

Με τα πιο απλά υλικά της φύσης, με χώμα και νερό, η χαρά της δημιουργίας αποκτά άλλη διάσταση. Εκείνο που απομένει πλέον είναι να προστεθεί και το τρίτο συστατικό. Η φωτιά. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

Στο τέλος της “εργασίας”, ένα δωράκι σας περιμένει….