Συνεργασία για την καθαριότητα του χώρου της λαϊκής αγοράς

Τις υποχρεώσεις των παραγωγών και των πωλητών υπενθυμίζει με έντυπό του ο Δήμος Καρδίτσας

Την συνεργασία  των παραγωγών και των πωλητών της λαϊκής αγοράς για την καθαριότητα του χώρου επιδιώκει ο Δήμος Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σωτ. Αντωνίου μαζί με εκπροσώπους των Σωματείων Παραγωγών Λαικών Αγορών,  Πωλητών Λαικών Αγορών και  Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών και Βιομηχανικών Ειδών και υπαλλήλους του Δήμου διένειμαν έντυπο σε όλους τους πάγκους, στο οποίο υπενθυμίζονται οι υποχρεώσεις των παραγωγών – πωλητών να καθαρίζουν το χώρο τους και να αποχωρούν εγκαίρως μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, ώστε να μπορούν να εργαστούν τα συνεργεία του Δήμου. Στο έντυπο αναφέρονται τα εξής:

"Αγαπητοί πωλητές λαϊκών αγορών
Όλοι οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της Πόλης μας, να τη διατηρήσουμε όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.
Ο Δήμος οφείλει να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να διατηρεί καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους, όπου πραγματοποιούνται λαϊκές αγορές, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό τους αμέσως μετά το πέρας ωραρίου λειτουργίας τους.
Οι αδειούχοι πωλητές λαϊκών αγορών ειδικότερα οφείλουν:

  • α) Να τηρούν την καθαριότητα και την ευταξία των χώρων που καταλαμβάνουν οι πάγκοι πώλησης των προϊόντων τους.
  • β)  Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να διατηρούν σε ειδικούς κλειστούς κάδους ή καλά κλεισμένες σακούλες τα απορρίμματα που παράγουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
  • γ) Να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον με τη ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων και ιδίως ευπαθών προϊόντων ή ειδών που αλλοιώνονται εύκολα (π.χ. λέπια ψαριών, εντόσθια, φύλλα λαχανικών κ.τ.λ.), καθώς και ειδών συσκευασίας (χαρτόκουτα, τελάρα, πλαστικά κ.α.).
  • δ) Να μην εγκαταλείπουν υπολείμματα προϊόντων ή συσκευασιών στους χώρους γύρω από τους πάγκους ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο της λαϊκής αγοράς, εκτός κάδων ή σάκων.
  • ε) Να απομακρύνουν χωρίς καθυστέρηση τους πάγκους πώλησης των ειδών τους και τα προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί, τηρώντας το προκαθορισμένο νόμιμο ωράριο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε πρόστιμο στους παραβάτες."

Ο Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας
Σωτήρης  Αντωνίου