Συνεργασία Δήμου Καρδίτσας, ΔΟΠΑΚ και Διοίκησης Α.Σ. Αναγέννησης για τη νέα αγωνιστική περίοδο

???????????????????????????????Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. Αναγέννηση Καρδίτσας, συναντήθηκε στο Γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο συνεργασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΚ κ. Νίκος Καραγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μπουραζάνης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαλός συνεχάρη την ομάδα για την άνοδό της στην Β' Εθνική Κατηγορία η οποία, όπως είπε, έδωσε χαρά στους Καρδιτσιώτες, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι ακόμη και στη σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, με συλλογική προσπάθεια και πίστη, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά πράγματα.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Καρδίτσας έστω και με τα λίγα μέσα που διαθέτει, στάθηκε την περσινή χρονιά κοντά στην ομάδα και έκανε παρεμβάσεις όπου χρειάστηκε για τη διευθέτηση ζητημάτων αγωνιστικής φύσεως που δημιουργήθηκαν.

Επίσης προέτρεψε την Διοίκηση της Α.Σ.Α. να συνεχίσει ν΄ ακολουθεί λελογισμένη πολιτική και στη νέα εθνική κατηγορία, πατώντας γερά στα πόδια της και αξιοποιώντας ταλέντα από την περιοχή μας.

Επιπλέον ζήτησε να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο, ώστε τα προβλήματα να επιλύονται έγκαιρα και αποτελεσματικά. “Πιστεύω” υπογράμμισε ο κ. Παπαλός “ότι η Αναγέννηση μπορεί να παίξει τον ρόλο της ομάδας-συμβόλου για τη νεολαία του Νομού μας και να παρακινήσει τα άλλα τοπικά Σωματεία να αναπτύξουν υποδομές και πλούσια αθλητική δραστηριότητα με όσο γίνεται υψηλότερους στόχους για το μέλλον. Γνωρίζουμε τις τεράστιες δυσκολίες και την οικονομική στενότητα που υπάρχει, όμως η ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Σ.Α. με τον άθλο της να επιστρέψει ξανά στη Β' Έθνική, απέδειξε πως με λίγα χρήματα, μπορείς να επιτύχεις πολλά”!   

Εκ μέρους του μεγάλου Αθλητικού Σωματείου της περιοχής μας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βασίλης Μπούρμπος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Πέτρου και τα μέλη κ. Κώστας Γκαβαλέκας, κ. Κώστας Βεργίνης, κ. Κώστας Κακούσιος, κ. Αποστόλης Χρυσικός, κ. Θεοδόσης Κατσάρας, κ. Παναγιώτης Αγραφιώτης, επισήμαναν ότι πλέον οι απαιτήσεις της νέας ανώτερης κατηγορίας είναι διαφορετικές και συμφώνησαν πως με συνεχή επαφή και συνεργασία οι δυο πλευρές μπορούν να  ξεπερνούν γρήγορα κάθε πρόβλημα τη νέα χρονιά. 
 
Παράλληλα έθεσαν επί τάπητος ζητήματα όπως η συντήρηση του χλοοτάπητα, ο φωτισμός και η θέρμανση του Σταδίου που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, αλλά και αναγκαίες εργασίες στο νέο υπό διαμόρφωση προπονητικό κέντρο της ομάδας “Γ. Μπαζής” στην Τ.Κ. Σταυρού της Δ.Ε. Κάμπου, που πρέπει να διευθετηθούν πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Η Διοίκηση της Α.Σ.Α. χαρακτήρισε «άμεση προτεραιότητα». το κλείσιμο του Σταδίου με την ανακατασκευή της μάντρας στη μεριά του αθλητικού πάρκου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης. Ωστόσο, ζήτησε και μικρές παρεμβάσεις στην πλευρά του Κολυμβητηρίου για τον αποκλεισμό θέασης στο γήπεδο κατά την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Ο κ. Παπαλός δήλωσε ότι σε συνεννόηση με τον ανάδοχο των έργων ανάπλασης στο Στάδιο, η μάντρα θα κατασκευαστεί έγκαιρα, ενώ ο κ. Καραγιάννης είπε πως έχει ήδη κάνει ενέργειες για τον χλοοτάπητα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθει σε επαφή με την Διοίκηση της Α.Σ.Α. για να την ενημερώσει σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν με γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες του ΔΟΠΑΚ. Στην ίδια συνάντηση θα συζητηθούν αναλυτικά και οι απαραίτητες εργασίες στο Ε.Α.Κ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή η οικονομική κατάσταση στον ΔΟΠΑΚ είναι άσχημη.

Τέλος η Διοίκηση της Α.Σ.Α. ζήτησε την επανεξέταση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, του μεγάλου θέματος της αποκλεισμένης ανατολικής εξέδρας για την οποία διατυπώθηκε η άποψη πως μπορεί  υπό προϋποθέσεις να ξαναλειτουργήσει. Στην παρούσα φάση όμως, αυτό είναι αδύνατο να γίνει.

Στην σύσκεψη έγινε και σύντομη ενημέρωση για την επιθυμία της Α.Σ.Α. να κατασκευάσει στη δυτική εξέδρα νέα λυόμενα θεωρεία φιλοξενείας δημοσιογράφων και για την διοργάνωση μιας μουσικής συναυλίας στο Στάδιο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στις 28 Ιουνίου 2013.