Συνεργασία Δήμου-δημοτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νέας κακοκαιρίας

Καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις με διαστήματα ύφεσης μέχρι και την Πέμπτη
Συνεργασία Δήμου – δημοτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νέας κακοκαιρίας

Ενημερώνουμε τους πολίτες οτι το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το Δήμο Καρδίτσας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή από τα ξημερώματα της Δευτέρας 16/1 αναμένεται να έχει διάρκεια μέχρι και την Πέμπτη και να συνοδεύεται – με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα βελτίωσης – από χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι έντονες, με πρόβλεψη για συνολικό ύψος νέου χιονιού της τάξης των 50 εκ.

Με βάση τις παραπάνω προβλέψεις και την εμπειρία των προηγούμενων ημερών παρακαλούνται οι δημότες να τηρούν τις σχετικές οδηγίες αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις και παγετό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και παράλληλα να συμβάλουν στην προσπάθεια του Δήμου για τον αποχιονισμό και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της παρατεταμένης κακοκαιρίας με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους, εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίες.
  • Σε περίπτωση που αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, να μην σταθμεύουν σε σημεία που να παρεμποδίζεται το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων (στροφές δρόμων, σε μεγάλη απόσταση από το πεζοδρόμιο), τα οποία επιχειρούν νυχθημερόν.
  • Με δεδομένη τη δυσκολία του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου και των ανακυκλώσιμων από τα απορριμματοφόρα του Κέντρου Διαλογής Ανακύκλωσης Υλικών, παρακαλούνται οι δημότες να τα κρατούν κατά το δυνατόν περισσότερο σε δικό τους χώρο (βεράντες, αυλές) κλεισμένα σε σακούλες.
  • Λόγω της συνεχούς διέλευσης των μηχανημάτων αποχιονισμού, σε πολλά σημεία μπροστά από τους κάδους συσσωρεύεται χιόνι. Οι δημότες που έχουν κάδους μπροστά από τις κατοικίες ή τα καταστήματά τους μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τους υπαλλήλους του Δήμου για τον καθαρισμό αυτών των σημείων και την προσπελασιμότητα των απορριμματοφόρων. Κατ' αυτό τον τρόπο δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος και η κίνηση των απορριμματοφόρων, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα γίνεται ταχύτερα και η αποκομιδή αποτελεσματικότερα.
  • Για την αναφορά προβλημάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία σε υποδομές του Δήμου (αποχιονισμοί οδών, βλάβες δικτύων κ.λ.π.) οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στην τηλεφ. Γραμμή του Δημότη: 2441076000 & στο τηλ. 2441350850.
  • Όσον αφορά τα πεζοδρόμια, επισημαίνεται οτι πέρα από την τυπική υποχρέωση που απορρέει από την κείμενη νομοθεσία, αποτελεί κοινωνική ευθύνη όλων μας ως πολίτες να μεριμνούμε για τον καθαρισμό και την προσπελασιμότητά τους.

Οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν αλάτι για χρήση στις εισόδους και τα πεζοδρόμια των σπιτών και των επιχειρήσεών τους από τα παρακάτω σημεία : Δημαρχείο, Ληξιαρχείο, ΚΕΠ ( Δημοτική Αγορά) , Αμαξοστάσιο Δήμου,   Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Δήμου Καρδίτσας (Σαρανταπόρου 140) Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καρδίτσας (Μπλατσούκα 24)

Επιδεικνύοντας διάθεση συνεργασίας και πνεύμα αλληλεγγύης μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στο να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό τα προβλήματα της πρωτόγνωρης σε διάρκεια φαινομένων κακοκαιρία.