Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για Βιολί και πιάνο στο Δ.Ω.Κ.

Στα πλαίσια μιας σειράς προγραμματισμένων μουσικών ποιοτικών εκδηλώσεων την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. , διοργανώνεται «Συναυλία Μουσικής Δωματίου » με τις Corina Bura και Ντούλια Λιλιάνα στο βιολί και Ζωή Αθανασίου στο πιάνο. Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ. (3ος όροφος). Θα ερμηνευτούν έργα μεγάλων συνθετών όπως L.V. Beethoven , J.Brahms, C. Franck , Α. Vivaldi για βιολί και πιάνο και η είσοδος για το κοινό της πόλης μας θα είναι ελεύθερη.

Οι καλλιτέχνες έχουν μια εξαιρετική πορεία ως σολίστ στην μουσική τους καριέρα.

H Corina Bura γεννήθηκε στο Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού και πιάνου στην ηλικία των 5 χρόνων υπό την καθοδήγηση του πατέρα της, ενώ αργότερα συνέχισε στο Μουσικό Σχολείο της πόλης της από το οποίο αποφοίτησε με τα ανώτερα διπλώματα. Το 1967 εισάγεται στο Κονσερβατόριο ΄΄ Ciprian Porumbescu΄΄ στο Βουκουρέστι απ’ όπου αποφοίτησε το 1972, παρέμεινε όμως ως βοηθός καθηγητή. Έγινε μόνιμη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο το 1975, ενώ μέχρι το 1997 πήρε την ιδιότητα της καθηγήτριας. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ,τόσο στο λύκειο όσο και στο πανεπιστήμιο είχε πλούσια σολιστική δραστηριότητα. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Gunther Weiss, με τον οποίο έκανε πολλές ηχογραφήσεις στη Ρουμανική Ραδιοφωνία και τηλεόραση. Το 2004 ολοκλήρωσε διδακτορική διατριβή στη Μουσικολογία με θέμα : « Το Ρουμανικό κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα –στυλιστική , αισθητική και ερμηνευτική προσέγγιση». Παράλληλα με την ιδιότητά της ως καθηγήτρια η σολιστική της δραστηριότητα περιλαμβάνει περισσότερες από 250 συναυλίες, ηχογραφήσεις στο Ραδιόφωνο, συμμετοχή σε Συμφωνικές ορχήστρες, διδασκαλία σε θερινές ακαδημίες (Γερμανία) , κριτικές και άρθρα σε μουσικολογικά περιοδικά, κ.α. Είναι μέλος της Γερμανικής Ένωσης για την Μουσικολογία και Μουσικοθεραπεία. Στο ρεπερτόριό της συναντούμε μεγάλο αριθμό κονσέρτων για βιολί από την εποχή Μπαρόκ έως και σύγχρονα έργα, έργα για σόλο βιολί , μουσική δωματίου (σονάτες ,ντουέτα για 2 βιολιά ή για βιολί και βιόλα, τρίο σονάτες, κ.α.)

Η Ζωή Αθανασίου γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.(υπότροφος ΙΚΥ), καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε θέματα εκπαίδευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι ακόμη αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας (Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας), Αντίστιξης,(Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης), Φούγκας (Δ.Ω.Κ.), Ενοργάνωσης (Δ.Ω.Κ.), πιάνου (Δ.Ω.Κ.),διπλωματούχος πιάνου (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης – τάξη Α.Κανατσούλη),καθώς και διπλωματούχος διεύθυνσης χορωδίας (τάξη Γ.Αδαμίδη- Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης). Απέσπασε δύο Γ Βραβεία στους 6ο και 7ο Διεθνείς Διαγωνισμούς Μουσικής Δωματίου της HELEXPO, καθώς και δύο Β Βραβεία στους 14o και 18ο Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου της Χ.Ο.Ν. Κατέλαβε την 1η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (2001) για την πρόσληψη καθηγητών μουσικής στα Μουσικά Σχολεία και τη 2η θέση στα σχολεία Γενικής Παιδείας. Συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια πιάνου (με τους Γ. Χατζηνίκο, Α. Γαρουφαλλή, A. Valdma, R. Kinka, Δ.Τουφεξή, κ.α.), τσέμπαλου, αρμονίας, μουσικοπαιδαγωγικά, συνοδείας τραγουδιστών, διεύθυνσης χορωδίας, κ.α., ενώ μελέτησε ιδιωτικά πιάνο με τους Γ. Θυμή, Ν.Τασόπουλο, Χ.Λενούτσο, Δ.Τουφεξή, Δ.Ευνουχίδου και τελευταία με τον Martino Tirimo. Έλαβε μέρος στις παραστάσεις της Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε μαθήματα συνοδείας τραγουδιστών στο εργαστήριο όπερας του Ο.Π.Π.Ε.Θ. ’97 με καθηγητές τους Δ. Γιάκα και S.Magli. Έχει μαγνητοσκοπήσει έργα Χ. Σαμαρά και Κ. Νικήτα για την Ε.Ρ.Τ. 3 και τον Ο.Π.Π.Ε.Θ. ’97(Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Θεσσαλονίκη 1997).Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Πατρών και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς στην Ελλάδα, όπως ο Δημήτρης Καβράκος. Έχει δώσει περισσότερες από 250 συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει σημαντική εμπειρία ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων (Ιστορία • μορφολογία, υποχρεωτικά θεωρητικά, σολφέζ, αρμονία στο πιάνο, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, ενοργάνωση, ενορχήστρωση, χορωδία, ορχήστρα, prima vista στο πιάνο, προετοιμασία για τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, κ.α), καθώς έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, στη Δημοτική Μουσική Σχολή Σοφάδων Καρδίτσας και στο Δημοτικό Ωδείο Παλαμά Καρδίτσας. Έχει επίσης σημαντική εμπειρία στη συνοδεία στο πιάνο, καθώς έχει στο ενεργητικό της περισσότερα από 50 διπλώματα για διάφορα όργανα, συμμετοχή σε ακροάσεις της Κρατικής και Δημοτικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, συνοδεία Master classes, θερινών σεμιναρίων, κ.α. Είναι διορισμένη καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Από το σχ.έτος 2007-2008 έως και το 2010-2011 ανέλαβε τη διεύθυνση των ορχηστρικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας. Το σχ. έτος 2010 – 2011 υπηρέτησε με απόσπαση στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου ως καθηγήτρια πιάνου
και υπεύθυνη της χορωδίας, ενώ από το σχ.έτος 2011-2012 έως και το 2014-2015 υπηρέτησε ως υποδιευθύντρια στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Η Λιλιάνα – Σιμώνα Ντούλια γεννήθηκε στην Μπίστριτσα της Ρουμανίας. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Spiru –Haret» του Βουκουρεστίου στην ειδικότητα «Μουσική Παιδαγωγική» και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του ιδίου πανεπιστημίου «Κύκλος Bolognia».Επίσης περάτωσε τον υποχρεωτικό κύκλο σπουδών στην ειδικότητα βιολιού. Από το 1995 έως 2010 εργάστηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας και Τρικάλων ως αναπληρώτρια- ωρομίσθια στη σχολή βιολιού. Από το 1997 έως 2002 εργάστηκε στο «Αριστοτέλειο Ωδείο Τρικάλων». Παράλληλα από το 1996 έως σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας. Συμμετέχει ενεργά ως βιολίστρια στο Μουσικό Σχήμα του Δήμου Καρδίτσας «Δημωδία»,στο πολιτιστικό Σύλλογο «Παλλάς», στην ορχήστρα του Αριστοτέλειου Ωδείου Τρικάλων, στο Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας ο «Απόλλων» (Χορευτικό και Χορωδία), στην Λαογραφική Εταιρία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας», στο Λαογραφικό Όμιλο «Καραγκούνα», στα Μουσικά Σύνολα Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, σε διεθνή φεστιβάλ εξωτερικού όπου συμμετέχουν χορευτικά και χορωδίες (Ολλανδία Ελβετία , Γαλλία, Αίγυπτο, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, κ.α), στο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού και Φεστιβάλ Παιδικού Χορού στις μέρες παράδοσης «Το Ελληνικό Χοροστάσι στο Ορθόδοξο Εορτολόγιο» και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραισκάκεια» από το 2000 έως σήμερα.