Συνάντηση του δημάρχου με το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας

Συνάντηση με τον Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας είχε την Τρίτη 8/10 στο γραφείο του, ο Δήμαρχος κ. Κων. Παπαλός, παρουσία και της  Δ/ντριας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου κ. Λ. Τζέλλου.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Σταθμών, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, για τα οποία ο Σύλλογος ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου.

Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Εργατικής Εστίας δυναμικότητας 100 βρεφών και νηπίων, ο οποίος, αν και έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, δεν λειτουργεί, λόγω γραφειοκρατικών κυρίως ζητημάτων που προέκυψαν μετά την κατάργηση της Εργατικής Εστίας.

Ο κ. Παπαλός ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει ο Δήμος προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να αναλάβει τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Κοινή ήταν η εκτίμηση οτι η λειτουργία του είναι επιτακτική, καθώς θα καλύψει τις διαπιστωμένες μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, ενώ θα δώσει λύση και στο πρόβλημα της έλλειψης δημοτικών κτηρίων για τη στέγαση υφιστάμενων σταθμών, γι' αυτό και απαιτείται η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των φορέων, ώστε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα.

Όσον αφορά το θέμα της  λειτουργίας  των Παιδικών Σταθμών, ο Δήμαρχος και η κ. Τζέλλου ενημέρωσαν τα μέλη του Συλλόγου για τις ενέργειες του Δήμου για την στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, τόσο με “εσωτερικές” μετακινήσεις, όσο και με την έγκαιρη υποβολή αιτημάτων για πρόσληψη προσωπικού με 11μηνες και 5μηνες συμβάσεις  μέσω ΕΣΠΑ, τα οποία εκκρεμούν.

Ο Σύλλογος Γυναικών χαρακτήρισε επίσης επιτακτική την ανάγκη να ληφθεί από το Δήμο μέριμνα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υποσιτισμού παιδιών που διαπιστώνεται και στα σχολεία της περιοχής μας. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη του Συλλόγου οτι ο Δήμος αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το πρόβλημα και θα λάβει μέριμνα για την άμβλυνσή του.

Τέλος, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, ζήτησε από το Δήμαρχο με την ιδιότητα και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, να ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής του κοινωνικού  τιμολογίου της επιχείρησης, με βάση την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η μείωση τιμολογίων της επιχείρησης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άποροι) επισημαίνοντας οτι τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται διαρκώς και ο αριθμός των συμπολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ακόμη και σε βασικές ανάγκες, όπως η ύδρευση αυξάνονται.