Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τον Μητροπολίτη

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση θρησκευτικών εκδηλώσεων

Ο συντονισμός και η καλύτερη οργάνωση των σημαντικών θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στην πόλη της Καρδίτσας, όπως η περιφορά των Επιταφίων την Μεγάλη Παρασκευή και οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Καρδίτσας, Αγίου Σεραφείμ, την Κυριακή των Μυροφόρων και την παραμονή, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα και παράλληλα  επισημάνθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων με την Περιφερειακή Ενότητα, το Δήμο Καρδίτσας, αλλά και άλλους φορείς, όπως η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, για την άρτια διοργάνωση, καθώς και την περαιτέρω αναβάθμιση των εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί.

Τονίστηκε επίσης οτι γενικότερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις,  πέρα από τον λατρευτικό τους χαρακτήρα και την ικανοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, έχουν και μια άλλη διάσταση, καθώς  αποτελούν και πόλο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, τομέα στον οποίο η περιοχή μας συνδυάζοντας αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία με το φυσικό της κάλλος, έχει όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης , κάτι που όπως επισημάνθηκε αποτελεί επιδίωξη τόσο της Ι.Μ.Θ.Φ, όσο και του Δήμου Καρδίτσας.