Συνάντηση του Δημάρχου κ. Φ. Αλεξάκου με τον βουλευτή κ .Γ. Αναγνωστόπουλο

Την επίσκεψη του βουλευτή κ. Γ. Αναγνωστόπουλου δέχθηκε τη Δευτέρα 8/9 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ.Φωτ. Αλεξάκος. Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Αναγνωστόπουλος θέλησε να ευχηθεί στον Δήμαρχο για την ανάληψη των καθηκόντων του, άλλα αποτέλεσε και μια καλή ευκαιρία για να συζητηθούν θέματα που αφορούν ευρύτερα την περιοχή μας, αλλά και ειδικότερα το Δήμο Καρδίτσας.

Eιδικότερα έγινε συζήτηση για την πορεία των μεγάλων έργων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως η κατασκευή του Ε65, τα έργα εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου κ.α. για τα οποία εκτιμήθηκε οτι απαιτείται στενή παρακολούθηση και κοινές πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων.

Συζητήθηκε επίσης η επιλογή του Δήμου Καρδίτσας μεταξή των 13 Δήμων της χώρας, όπου  θα ξεκινήσει πιλοτικά για ένα εξάμηνο η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Κοινή ήταν η εκτίμηση οτι η εφαρμογή του μέτρου θα δώσει μια “ανάσα” σε πολλές οικογένειες του Δήμου μας.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της μεταβίβασης των στρατοπέδων “Λουμάκη” και “Κιούση” στο Δήμο Καρδίτσας και η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό το πρακτικό παραχώρησης και να ξεκινήσει η προσπάθεια αξιοποίησης των 60 και πλέον στρεμμάτων που απελευθερώνονται, για τη δημιουργία ενός νέου πόλου έλξης για την Καρδίτσα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Αλεξάκος ευχαρίστησε τον κ. Αναγνωστόπουλο για την επίσκεψη και το έντονο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα του Δήμου Καρδίτσας, ενώ ο βουλευτής τον διαβεβαίωσε οτι θα προωθεί και θα στηρίζει κάθε αίτημα και διεκδίκηση του Δήμου.