Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με την Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Καρδίτσας

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Καρδίτσας είχε την Τρίτη 2/9 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Η συνάντηση πέρα από εθιμοτυπικό χαρακτήρα γνωριμίας είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Ο κ. Αλεξάκος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών για το αίτημα παράτασης της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους και επέκτασής της και για οφειλές προς τα Νομικά τους Πρόσωπα που υπέβαλε με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλο.

Εκτίμηση του Δημάρχου είναι οτι το αίτημα που τίθεται σχεδόν από το σύνολο των Δήμων της χώρας,  θα γίνει αποδεκτό από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση ως το τέλος του έτους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο κ. Αλεξάκος ζήτησε από τους επαγγελματίες του κλάδου που για διάφορους λόγους δεν εντάχθηκαν ως τις 9/8/2014 στη ρύθμιση, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ώστε να έχουν δημοτική ενημερότητα και να μπορούν να ανανεώσουν τις ετήσιες άδειες τραπεζοκαθισμάτων και μουσικής.

“Ως νέα Δημοτική Αρχή θέλουμε να ξεκινήσουμε μια υγιή σχέση με τους δημότες και ειδικότερα με τους επαγγελματίες του κλάδου σας. Γνωρίζουμε οτι η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και οτι δίνετε κι εσείς έναν αγώνα για να κρατήσετε τις επιχειρήσεις σας και το προσωπικό σας. Ζητάμε από σας να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας έναντι του Δήμου και υποσχόμαστε να είναι και ο Δήμος συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί σας” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης ο Δήμαρχος στο ζήτημα της πιστής τήρησης του  Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Καρδίτσας, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των αυθαίρετων καταλήψεων από τραπεζοκαθίσματα, των αυθαίρετων και ακαλαίσθητων κατασκευών κ.α. που πέρα από παραβάσεις του κανονισμού υποβαθμίζουν, όπως τόνισε, την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

“Επιδιώκουμε τη συνεννόηση και συνεργασία μαζί σας, θέλουμε να “χτίσουμε” μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε να επιλύουμε άμεσα τα προβλήματα που ανακύπτουν. Θα εξαντλήσουμε τον διάλογο, όμως πρέπει όλοι να γνωρίζουν οτι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον κανονισμό, άλλωστε αυτό πέραν του γεγονότος οτι αποτελεί καθολικό αίτημα των δημοτών είναι υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού” ήταν το μήνυμα του Δημάρχου προς τη Διοίκηση της Ένωσης.